Krimi

14-årig dreng med autisme overfaldet - politiet efterlyser gerningsmand

Arkivfoto. Nikolai Linares / Scanpix Denmark

Politiet har mandag efterlyst en mand, der antages at have overfaldet en 14-årig dreng med autisme - og det gav pote.

Sidst på aftenen den 29. december blev en 14-årig dreng med autisme overfaldet i Kystbanetoget efter en tur i Tivoli.

Og selv om Nordsjællands Politi siden da havde efterlyst gerningsmanden med signalement, havde det ikke kastet henvendelser af sig - før de mandag den 16. januar valgte at efterlyse ham med en serie overvågningsbilleder fra toget, hvor den formodede overfaldsmand er meget nem at genkende.

Og det gav pote.

- Allerede nu mandag klokken 18 har vi modtaget adskillige tip, hvoraf flere peger på den samme person, og vi har derfor valgt at fjerne billederne igen, skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

- Vi opdaterer jer igen i morgen, når vi har fået efterforsket, om vi har modtaget navnet på den formodede gerningsmand – meget tyder på det, skriver Nordsjællands Politi.

OPDATERET: EFTERLYSNING AF FORMODET GERNINGSMAND TIL VOLD MOD 14-ÅRIG Kære alle Allerede nu mandag klokken 18 har vi...

Posted by Nordsjællands Politi on Monday, January 16, 2017

Filmede gerningsmand med telefon

Overfaldet i toget en aften mellem jul og nytår skyldes formentlig, at den 14-årige dreng blandede sig i andre drenges hærværk mod toget.

- Den 14-årige bemærkede på sin hjemrejse, at nogle unge mænd udøvede hærværk på en dør i toget. Drengen ville filme det med sin mobiltelefon og sende det til en veninde, hvilket muligvis har tirret gerningsmanden til at overfalde drengen, skriver Nordsjællands Politi i deres efterlysning.