Krimi

Blitz-krig: Bilister har fået nok og slæber nu politiet i retten

Bilister går nu rettens vej for at få omstødt tusindvis af bøder, som politiet uddelte i 2015.

2015 blev et særdeles indbringende år for Nordsjællands Politi.

7938 bilister fik en bødekuvert i brevsprækken efter to fartkontroller ved vejarbejder på Lyngby Omfartsvej og Helsingørmotorvejen

Over hundrede blitzede bilister har reageret på de effektive fotovogne, som fangede dem i farten. Den 23. januar begynder 13 udvalgte sager i Retten i Lyngby mod politiet for at få omstødt bøderne, som de mange bilister mener er urimelige. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Videoen herover viser den strækning på Helsingørmotorvejen, hvor 2551 bilister blev blitzet den 29. juli 2015.

- Min påstand er, at 2551 bilister ikke alle kan tage fejl. Skiltningen må have været for dårlig, og dertil vil jeg sige, at Nordsjællands Politi ikke passede deres primære opgave, hvilket var at passe på vejarbejderne, siger advokat Poul Bach, som repræsenterer bilisterne, til avisen.

Bilisterne har udgjort en fare

Bilisternes advokat mener, at de mange tusinde bøder peger på, at politiet har brugt fotovognene som en pengemaskine frem for et forebyggende tiltag. 

Nordsjællands Politi holder fast i, at bilisterne ikke har vist tilstrækkelig omtanke, når de har overskredet fartgrænsen på 50 kilometer i timen ved vejarbejderne. De lægger særligt vægt på den risiko, de udgør for arbejderne - om de var blevet blitzet eller ej. 

Sagerne skal efter planen være afgjort den 3. februar, hvor dommeren skal vurdere, at der er grundlag for flere sager.

Rikke Hald, som repræsenterer anklagemyndigheden påpeger, at de 2551 billister, som blev blitzet ved Helsingørmotorvejen, skal ses ud af 17.185 biler, som passerede - det var altså langt størstedelen af bilisterne, som så skiltningen.