Krimi

Politiet holder fortsat tæt om femdobbelt drab i Ulstrup

Seks personer blev mandag fundet døde i et parcelhus på Amstrup Bakker i Ulstrup. Henning Bagger / Scanpix Denmark

En fars drab på sin familie og efterfølgende selvmord rejser mange spørgsmål - endnu er der kun få svar.

Hvad der ligger bag drabene på en hel familie i Ulstrup i Østjylland er fortsat et mysterium.

Hos Østjyllands Politi oplyser efterforskningsleder Anders Uhrskov, at der er en omfattende efterforskning i gang.

En gerningsmand leder man ikke efter. Politiet føler sig overbevist om, at det var familiens 45-årige far, som først dræbte sin hustru og fire børn, inden han gjorde en ende på sit eget liv.

- Vi vil helst ikke fortælle så meget på nuværende tidspunkt. Der er stadig efterforskning og omfattende undersøgelser. Blandt andet obduktion af de afdøde, fortæller Anders Uhrskov.

Politiet har en formodning om mordvåben

Det var en bekendt af familien, som mandag tog kontakt til politiet. Den bekendte kunne ikke komme i kontakt med familien og blev derfor ængstelig.

Anders Uhrskov oplyser, at politiet har en formodning om, hvordan drabene er udført. Men han vil over for Ritzau ikke komme ind på, hvilket våben der er brugt.

- Det skyldes både hensynet til de pårørende, og at vi skal have afsluttet vores undersøgelser, fortæller vicepolitiinspektøren.

Dog vil han gerne mane et rygte i jorden om, at familien skulle være blevet gasset.

Det rygte har floreret, og brandvæsnet rykkede mandag i forbindelse med fundet af ligene da også ud til en anmeldelse om "gaslugt i bygning".

Fakkeltog i næste uge

Endnu er det også uklart, hvornår drabene er blevet begået. Heller ikke det vil Anders Uhrskov kaste lys over på nuværende tidspunkt. Igen henviser han til, at politiets efterforskning ikke er afsluttet.

Det altoverskyggende spørgsmål vil for alle formentlig være: hvorfor? Hvad kan få en mand til at dræbe sin familie. Heller ikke det, kan der siges noget om endnu.

I næste uge bliver der i Ulstrup holdt et fakkeltog til minde om de afdøde. Det bliver torsdag den 19. januar. Optoget vil gå fra Ulstrup Skole til familiens hjem.