Krimi

Hunden måtte aflives efter at være efterladt i brandvarm bil: Nu er ejeren dømt

En 42-årig mand er blevet idømt en bød på 5000 kroner for at efterlade sin hund i en varm bil. Else-Marie Jørgensen / Seerfoto

Ifølge en dyrlæge var hunden så påvirket, at den var svær at komme i kontakt med. Til sidst gik den i kramper og blev aflivet.

En 42-årig mand blev mandag dømt for i sommer at have efterladt sin hund i en varm bil uden skygge. Hunden døde senere af dehydrering.

Det skriver sn.dk.

Manden var tiltalt for den 25. juni 2015 at have overtrådt dyreværnsloven, da han efterlod sin to år gamle rottweiler Aslan i bilen på en parkeringsplads ved Enø Camping syd for Næstved.

Bilen var varm, og der var hverken skygge, vand til hunden eller et nedrullet vindue, mens ejeren var væk.

- Jeg turde ikke lade vinduerne være åbne, for jeg kendte ikke området. Vi havde været der i nogle timer, hvor Aslan var med ude og også fik vand. Så blev han træt, så han blev lagt i bilen, mens jeg gik ud for at spise middag, sagde den 42-årige mand i vidneskranken ifølge sn.dk.

Hunden gik næsten i koma

Ifølge manden selv var han kun væk fra bilen i omkring en time, men et vidne forklarede i retten, at hun fra andre havde hørt, at hunden havde været indespærret i bilen i flere timer. En påstand den 42-årige dog afviste.

Da manden kom tilbage til bilen, fandt han hunden gispende efter vejret. Han forsøgte at give den vand, men da den fik det værre i løbet af aftenen, kørte han til Slagelse Dyrehospital.

- Hunden var meget, meget påvirket. Den var svær at komme i kontakt med og lå nærmest i koma. Til sidst gik hunden i kramper, og jeg valgte at aflive den, fordi det var synd for den, sagde dyrlægen, som var indkaldt som vidne i retten.

Dyrlægen fortalte også, at han typisk ser sådanne sager en eller to gange om året.

Den 42-årige mand mente ikke, at det var specielt varmt den dag, men han valgte alligevel at acceptere sin bøde på 5.000 kroner.