Krimi

Politiet efterlyser ældre ægtepar efter skudepisode

Ingen er anholdt efter et skyderi ved et fyrværkeriudsalg i Herning onsdag. 20-årig ansat blev ramt i brystet. Ældre ægtepar er efterlyst.

Dagen efter et skyderi i et fyrværkeriudsalg i Herning, hvor en 20-årig ansat blev ramt, står politiet stadigvæk på bar bund.

Der er ingen anholdte, og politiet er ikke kommet nærmere et muligt motiv.

- Vi står helt uforstående over for det her. Vi har talt med den forurettede, men det har ikke gjort os klogere på, hvad motivet kunne være. Vi holder alle muligheder åbne, siger politikommissær Henning Præstegaard torsdag.

Måtte undvige knallert

Efter at have affyret flere skud forsvandt gerningsmanden sammen med en anden person, som ventede udenfor på en knallert.

Politiet vil gerne tale med et ældre ægtepar med en hund, som blev set undvige knallerten, da den kom kørende.

- Et ældre ægtepar luftede en hund på en sti mellem jernbanen og et fodboldanlæg. De måtte undvige knallerten. Vi vil gerne høre dem, om de blandt andet har oplysninger om, i hvilken retning knallerten kørte, lyder det.

Det var omkring klokken 16 onsdag, at gerningsmanden kom ind i den nedlagte fabrikshal på Cedervej i udkanten af Herning. Han gik tilsyneladende målrettet mod den 20-årige mand og affyrede flere skud.

Uden for livsfare

Der var cirka 15 personer - kunder og ansatte - på stedet, men ingen andre end den unge mand kom noget til.

Han er uden for livsfare efter skudepisoden, hvor han blev ramt en gang i den øverste del af brystet. Manden skal opereres torsdag.

Offeret er i forvejen kendt af politiet, men ikke for noget voldsomt.

Gerningsmanden beskrives som cirka 20 år og mørk i huden. Han var iført en mørk jakke, hvor der står "peak" på, mørk kasket og sort bandana.

Knallerten var en grå Suzuki, og manden, der ventede på den, havde en sølvfarvet hjelm med blå staffering på.