Krimi

Seks påsatte brande på en halv time i Aalborg-bydel

Tre mindreårige drenge er anholdt, efter bydel blev ramt af seks påsatte brande på kort tid.

Området omkring Grønlænderkvarteret i det sydlige Aalborg blev onsdag aften ramt af en stribe påsatte brande. 

På bare en halv times tid, blev der antændt hele seks brande på tre forskellige steder i området, oplyser Nordjyllands Politi til TV 2.

Den første anmeldelse kom omkring klokken 17.30. Her var der blevet sat ild til noget papir i en opgang på Ivigtutvej samt til en skraldespand udenfor.

Små ti minutter senere var den gal på Hellevangen, hvor der ligeledes var antændt ild i en opgang og en skraldespand, men her også ved en kælderskakt.

Herfra gik der yderligere 10-15 minutter før, myndighederne fik endnu en anmeldelse. Denne gang om en ildspåsættelse ved en skraldespand på Sohngårdsholmsvej.

- Ved den sidste brand har anmelderen set tre drenge sætte ild til skraldespanden, og det lykkes ham at få fat på en af drengene og holde fast i ham, fortæller vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi.

Da politiet allerede var massivt til stede i området efter de første brande, kunne de hurtigt nå frem, og kort efter blev også de to andre drenge anholdt.

Mindreårige drenge stod bag

Der viste sig at være tale om tre drenge på henholdsvis 11, 12 og 13 år, som blev taget med på stationen.

- Her sidder de nu og bliver afhørt sammen med deres forældre, mens deres ældre søskende må tolke, fordi forældrene ikke taler så godt dansk, oplyser vagtchefen.

Da alle tre drenge er mindreårige, overgår sagen herefter til de sociale myndigheder.

Alle seks brande blev hurtigt slukket, og ingen er kommet til skade.

- Men det kan man i hvert fald ikke takke drengene for. Det er jo ikke ligefrem ufarligt at tænde ild i bygninger, siger vagtchef Henrik Beck.