Krimi

Mand skudt i fyrværkeributik: Gerningsmand flygtede på scooter

Ung mand er ramt af skud i Herning. Gerningsmanden er kørt fra stedet på scooter.

En 20-årig mand blev onsdag skudt i en fyrværkeriforhandler i en nedlagt fabrikshal på Cedervej i Herning.

Gerningsmanden ankom på knallert sammen med en anden mand og gik indenfor.

- Her opholder han sig i nærheden af kassen, men afviser at have brug for hjælp. Da den 20-årige lidt efter nærmer sig, affyrer gerningsmanden flere skud mod ham og rammer ham i skulderen, fortæller efterforskningsleder Henning Præstegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV 2.

Der blev ifølge vidner affyret op mod fire skud. 

Efter skyderiet løb gerningsmanden tilbage ud til knallerten, hvor den anden mand sad klar til at køre dem væk. Her skød gerningsmanden igen for at holde de folk væk, der var sat efter ham.

12-14 personer så skyderi

Politiet var hurtigt på stedet og afskærmede området, mens offeret blev kørt på sygehuset. Han meldes uden for llivsfare, og hans tilstand er stabil. Han har et projektil siddende, som skal opereres væk torsdag.

Butikken er normalt en tøjoutlet, men op mod nytår sælger de fyrværkeri. Offeret har i den forbindelse været tilknyttet stedet.

Ifølge politiet befandt der sig 12-14 personer i lokalet, da skyderiet fandt sted.

Politiet kender ikke gerningsmænds motiv

Politiet har afhørt offeret, og han har selv været i stand til at give politiet et signalement af gerningsmanden.

Offeret er i forvejen kendt af politiet, men ikke for noget voldsomt.

- Han afviser, at han skulle have et udestående med nogen, som skulle ville gøre ham ondt. Det virker heller ikke til, at de har kunnet vide, at han befandt sig i butikken, så det er uklart for os, hvad gerningsmændenes mission har været, siger Henning Præstegaard.

Gerningsmanden beskrives som cirka 20 år og mørk i huden. Han var iført en mørk jakke, hvor der står "peak" på, mørk kasket og sort bandana. Knallerten var en grå Suzuki, og manden, der ventede på den, havde en sølvfarvet hjelm med blå staffering på

Politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner. Midt- og Vestjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.