Krimi

Håndgranat blev leveret i kasse til genbrugsbutik: Det sker jævnligt

Det var i genbrugsbutikken her, at personalet opdagede en håndgranat i en kasse. Google Maps

En håndgranat leveret i en kasse sammen med gammelt tøj til en genbrugsbutik, fik politiet til at afspærre område i Søborg.

Personalet i en Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Søborg, må formodes at have fået lidt af et chok, da de åbnede en kasse med indleveret genbrugstøj. For i kassen lå der er håndgranat af ældre dato. Det fortæller vagtchef hos Københavns Vestegns Politi, Peter Grønbek.

Det fik politiet til at afspærre et område omkring genbrugsbutikken.

- Det sker jo af og til, at der dukker sådan nogle gamle håndgranater op. De har ligget på loftet i kasser og så videre. Men den her bliver så leveret til en genbrugsbutik, og da vi kommer derud, kan vi godt se, den ser ægte ud, siger Peter Grønbek.

Derfor tilkaldte politiet ammunitionsrydningstjenesten EOD. Efterfølgende kunne EOD konstatere, at håndgranaten ikke kunne sprænge.

- Men det kan man jo ikke se som lægmand. Vi bliver selvfølgelig nødt til at tage det alvorligt, indtil nogle kigger på den, siger Peter Grønbek.

Derfor kunne politiet også relativt hurtigt fjerne afspærringen omkring genbrugsbutikken. Politiet fik anmeldelsen kl 16.28 tirsdag eftermiddag.  

Sker jævnligt

Peter Grønbek fortæller, at de ikke ved hvem der indleverede kassen, men mener ikke, at der er tale om at nogen bevidst skulle have plantet granaten i kassen med tøj.

- Den ligger og roder i bunden af kassen. Det er ikke noget epokegørende for os. Det sker af og til. Det er ikke mange dage siden, at vi sidst spærrede af.  Men det plejer som regel at være nogle gamle uskadelige nogle, siger Peter Grønbek.