Emilie Meng mindet med et minuts stilhed: - Vi havde stadig et lille håb

Den dræbte Emilie Meng blev mindet ved en højtidelighed i Korsør, hvor hun sidst blev set i live den 10. juli i år.

Søndag fik borgerne i Korsør den nedslående besked om, at liget af den savnede Emilie Meng var blevet fundet. Det har mandag fået en stor gruppe lokale til at afholde en mindehøjtidelighed for den unge pige. Ved mindehøjtideligheden mandag middag blev der holdt et minuts stilhed for den 17-årige pige.

En af initiativtagerne til mindehøjtideligheden er Vickie Kejser-Kronborg

- Det er skrækkeligt, at det er endt sådan her. Vi havde stadig et lille håb om, at hun kunne blive fundet i live. Vi var nok forberedt en smule på det, men det kommer stadig som et chok, fortæller hun til TV 2.

Fundet dræbt ved sø

Hun er en af mange, der siden 10. juli frivilligt har deltaget i eftersøgningen af Emilie Meng i og omkring Korsør.

- Vi startede fra dag et med at være rundt at lede. Hver gang vi havde taget et område, så vendte vi tilbage en måned efter og tog det igen – så vi var helt sikre på, at alt var finkæmmet i Korsør. Vi var enige om, at vi ikke ville stoppe med at lede, siger Vickie Kejser-Kronborg.

Søndag kom så nyheden om, at Emilie Meng var fundet dræbt nær en sø ved Borup på Sjælland.

- Vi tænkte, at vi skulle sørge for at alle folk skulle få lov til at tage afsked i dag. Og så har vi aftalt et fakkeloptog den 29. december, så hun kan få en god afsked. Der er rigtig mange, der har været berørt af det her. De har brug for at sige ordentligt farvel, siger Vickie Kejser-Kronborg.

Udsat for forbrydelse

Ved et pressemøde søndag aften oplyste politiet, at Emilie Meng har været udsat for en forbrydelse, men det er stadig uklart, hvad dødsårsagen er.

Jagten er derfor nu sat ind efter Emilie Mengs drabsmand, og politiet har modtaget flere nye henvendelser over natten. Det fortæller politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV 2.

- Vi har i går aftes og hen over natten fået cirka 45 henvendelser. Henvendelserne går fra, at man har set et mistænkeligt køretøj, til at man har set forskellige aktiviteter. Andre henvendelser går på konkrete personer. De henvendelser går vores personale nu dybt i, og så må vi se, hvor det bringer os hen, siger Kim Kliver.

Den dengang 17-årige Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station natten til 10. juli. Den unge pige havde forinden været på bytur med venner i Slagelse.