Stor politiaktion afblæst i Aalborg: Fik tip om mistænkt fra Berlin-angreb

En borger havde set en mand, der lignede gerningsmanden fra Berlin-angreb, i Aalborg. Seneste melding er dog, at han er skudt og dræbt i Italien.

Et tip fra en borger fik fredag politiet i Aalborg til at afspærre et større område ved Eternitten i Aalborg. Nordjyllands Politi var massivt til stede i området med kampklædt politi.

Borgeren havde set en mand, der passede på signalementet på den 24-årige tuneser Anis Amri, der mistænkes for at stå bag angrebet på et julemarked i Berlin mandag.

- Det viste sig ikke at være tilfældet, men vi tog ingen chancer, og derfor rykkede vi straks ud til området og påbegyndte en stor politi-indsats, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen fra Nordjyllands Politi.

Mistænkt skudt og dræbt i Italien

Mens politiet var massivt til stede i Aalborg, kom det frem, at den mistænkte tuneser var blevet skudt og dræbt i Milano i Italien.

Det oplyste Italiens indenrigsminister, Marco Minniti, på et pressemøde.

Skudvekslingen skete klokken 03 i nat ved en togstation i Sesto San Giovanni-kvarteret. Det var et rutinetjek, der endte i, at politiet skød og dræbte den 24-årige tuneser.

Politiet stoppede Anis Amri på gaden og bad om at se id-papirer. Det fik den eftersøgte til at trække en pistol og skyde og såre en politimand.

Politiet reagerede ved at skyde og dræbe ham.

Torsdag blev Grenaa Havn gennemsøgt

Natten til torsdag gennemførte Østjyllands Politi en større politiaktion omkring Grenaa Havn, hvor en hundelufter havde set en mand, der passede til signalementet af den efterlyste. 

Op ad formiddagen konkluderede chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen:  

- Der er ikke noget, der tyder på, at den efterlyste mand skulle befinde sig i Grenaa. Der er ikke nogle af de oplysninger, vi fik i aftes, som underbygges af vores undersøgelser, og vores konklusion er, at personen ikke er i Grenaa.

Torsdag kom det frem, at den 24-åriges fingeraftryk er fundet i lastbilen, der mandag aften bragede ind i et julemarked midt i den tyske hovedstad. Inden da var det blevet oplyst, at hans identitetspapirer var blevet fundet  under sædet. 

12 mennesker mistede livet under angrebet. 49 personer blev bragt til hospitalet.