Krimi

17 anholdt i kæmpe politiaktion: Har fundet en Uzi og flere pistoler

Rockerborge og bandetilholdssteder over hele Sjælland har onsdag været mål for en storstilet politiaktion.

Efter den seneste tids mange skyderier i bandemiljøet i København og på Sjælland, har politiet onsdag gennemført en lang række koordinerede ransagninger og anholdelser i bandemiljøet.

Under aktionen har Københavns Politi i samarbejde Task Force Øst og de øvrige Sjællandske politikredse slået til mod 30 adresser over hele Sjælland.

Aktionen begyndte klokken 09.45 og sluttede først onsdag aften. Københavns Politi oplyser, at der blandt andet er fundet og beslaglagt to pistol, en Uzi maskinpistol, adskillige knive og slagvåben, tyvekoster og narkotika - fra hash til MDMA, amfetamin og kokain.

Anholdte fra konkurerende grupper

17 personer blev anholdt under aktionen. Lokaliteterne, som politiet har ransaget, har tilknytning til bandegrupperingerne Gremium, Black Jackets/Brothas, Mongols, Satudarah og den nyetablerede gruppe, Osmanen Germania.

Som det ser ud nu, bliver fire ud af de 17 fremstillet i grundlovsforhør torsdag. Det drejer sig om en 21-årig mand, en 39-årig kvinde og en 28-årig mand, der alle er sigtet for handel med narkotika. Derudover en 23-årig mand, der er sigtet for besiddelse af en skarpladt pistol. 

Politikredsene havde som optakt til aktionen fået rettens kendelse til at kunne ransage på baggrund af blandt andet mistanker om overtrædelse af våbenloven og narkotikalovgivningen - ifølge politiet baseret på "mistanker omkring besiddelse af våben, handel med og besiddelse af narkotika, afpresning, vold, økonomisk kriminalitet og anden berigelseskriminalitet".

Efter den seneste tids mange skyderier har aktionen også haft en klar symbolsk værdi for politiet.

- Vi vil godt sende et signal til bandemiljøet om, at der er nået en grænse nu. De har overskredet vores grænse for, hvad man kan tillade sig, og det er lang tid siden, de har gjort det. Nu har vi samlet sammen, og vi vil gerne sende det signal, at det skal stoppe, siger Vvicepolitiinspektør ved Københavsn Politi Torben Svarrer til TV 2.

Også den konservative justitsminister Søren Pape Poulsen har varslet en hårdere kurs mod rocker- og bandemiljøet, når regeringen og Folketingets partier i begyndelsen af det nye år skal forhandle om en ny lovpakke på området.

- Den kommer til at indeholde syv overordnede spor såsom hårdere straffe, strammere kurs i forhold til afsoning og udvisning, færre våben i rocker- og bandemiljøet, bedre værktøjer til politiet, øget pres på rocker- og bandemiljøet og styrkede exit-programmer, skriver Søren Pape Poulsen selv i et blogindlæg på TV 2.