Krimi

Tre anholdt under For Frihed-demonstration på Nørrebro

Organisationen For Frihed demonstrerer i København, og tre personer er lørdag blevet anholdt.

I artiklen nedenfor står der, at For Frihed demonstrerede mod Islam. For Frihed har efterfølgende henvendt sig og oplyst, at der ikke var tale om en demonstration mod Islam. Generelt demonstrerer For Frihed for ytringsfrihed og mod islamisering af Vesten og den konkrete demonstration var imod politisk vold og for støtte til politiet, oplyser organisationen. For Friheds advokat oplyser ydermere, at ingen af de anholdte tilhørte deres demonstration

Tre personer er lørdag eftermiddag blevet anholdt på Skt. Hans Torv på Nørrebro i København. Det er sket i forbindelse med en demonstration arrangeret af organisationen For Frihed, som tidligere kaldte sig Pegida. 

Den ene er anholdt for vold mod tjenestemand i funktion, en anden for at modsætte sig anholdelse og den sidste for brud på ordensbekendtgørelsen. 

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, om de anholdte er fra organisationen For Frihed eller ej.

Ikke så voldsomt som sidst

25 personer deltager i demonstrationen for organisationen For Frihed, som går med danske flag og demonstrerer mod Islam. 

- Der har ikke været en decideret moddemonstration, og det er svært at sige, om der har været flere små moddemonstrationer, eller der bare har været en del borgere, som viste utilfredshed med demonstrationen. Men det har slet ikke været i det samme omfang som sidst, da 12 personer blev anholdt, siger Henrik Møller Jakobsen, som er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi. 

Demonstrationen begyndte ved Israels Plads og bevægede sig mod Skt. Hans Torv på Nørrebro, inden demonstranterne gik tilbage mod byen ad Sølvgade.