Krimi

Politi: Fuldstændig vildt at bruge en håndgranat

Politiet vil nu forsøge at lukke Black Armys klubhus i Herning midlertidigt.

- Det er en totalt uacceptabel situation, og vi sætter massivt ind både patruljemæssigt og efterforskningsmæssigt i denne her sag. Der gør vi alt for at forhindre, at det sker igen. 

Sådan siger den centrale efterforskningsleder ved Midt- og Vestsjyllands Politi, Hans Roost, onsdag morgen til TV 2, efter en håndgranat tirsdag aften blev kastet mod Black Armys klubhus på Danmarksgade i Herning. 

Håndgranaten landede et par meter fra bygningen, hvor den sprængte og efterfølgende skabte overtryk, så fragtmenter fløj rundt i luften. Masser af vinduer i bygninger og biler blev knust.

- Det er fuldstændig vildt at bruge en håndgranat. Det er et meget farligt våben. Man ved ikke, hvor den rammer. På en afstand af mange meter kan nogen komme til skade, understreger Hans Roost. 

Derfor går Midt- og Vestjyllands Politi nu stort ind i sagen, både patrulje- og efterforskningsmæssigt, forsikrer Hans Roost. 

Vil lukke klubhus

Lige nu er politiet således ved at undersøge de juridiske muligheder om at kunne lukke Black Armys klubhus midlertidigt. 

- Vi skal have ro på nu, siger efterforskningslederen og henviser til, at Hells Angels og Black Armys klubhuse i Odense blev midlertidigt lukkede i forbindelse med våbenfund i oktober måned.

Samtidig vil politiet være mere synlige på gaderne i den kommende tid.

- Det er en situation, vi skal hve styr på nu. Og derfor går vi også massivt ind i sagen, siger Hans Roost. 

Der var tirsdag aften en kraftig eksplosion foran et bande-klubhus i Herning. 

Troede det var en afledningsmanøvre

TV 2s reporter, Marie Rønde har talt med et medlem fra Black Army, som var til stede i klubhuset, da det blev angrebet. 

- Han fortæller, at eksplosionen faktisk ikke kom bag på ham. Han kom løbende ud med skudsikker vest på og troede først, det var en afledningsmanøvre, og at han bagefter skulle blive mødt med en pistol. Men det skete så ikke, siger hun.

Det fortæller TV 2s reporter på stedet, som har talt med et medlem af Black Army efter angrebet med en håndgranat.