Krimi

Håndgranat kastet mod Black Army: Politiet har fået nok

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Det var en håndgranat, der tirsdag aften blev kastet mod Black Armys klubhus i Herning, og nu har politiet fået nok.

Midt- og Vestjyllands Politi har hele natten arbejdet på at finde ud af, hvad der var årsagen til en stor eksplosion ved Black Armys klubhus på Danmarksgade i Herning. Undersøgelserne har vist, at det var en håndgranat, der blev kastet mod klubhuset.

- Det er et rigtig farligt våben, og vi ser med stor alvor på det her, siger politiinspektør Hans Roost.

Håndgranaten landede et par meter fra bygningen, hvor den sprænger. Her skaber den overtryk og fragmenter flyver rundt i luften. Masser af vinduer i bygninger og biler blev knust.

Politiet er ikke i tvivl om, at det her er en eksalering af de seneste episoder, der har været i forbindelse med Black Army i Herning.

- Vi sætter hårdt ind over for det. Vi har sat en større efterforskning i gang - både i forhold til selve eksplosionen, men også i forhold til Black Army, siger Hans Roost.

Midlertidig lukning af klubhus

Også en midlertidig lukning af klubhuset kan blive aktuelt, som det også har været i blandt andet Odense på grund af ekskalering i bandemiljøet.

- Det siger sig selv, at når det er en håndgranat, så skal vi gøre alt for at eliminere en ny situation. Vi vil kigge på lovgivningen i forhold til at få lukket klubhuset midlertidigt, siger Hans Roost.

Politiet vil nu sætte mere synligt politi på gaden og patruljere mere i Herning. Desuden vil der foregå en massiv efterforskning både af eksplosionen og miljøet omkring Black Army.

Midt- og Vestjyllands Politi vil desuden samarbejde med andre politikredse omkring Black Army.