Krimi

Frygt for banderekruttering i Herning: Sort bil holder ved skoler

Black Army henter nye medlemmer til Herning fra naboafdelinger. Det kan dog ændre sig, siger politiet.

I løbet af det seneste år har socialarbejdere i Herning Kommune nemt kunnet mærke, at banden Black Army har slået sig ned i byen.

Det fortæller Bente Hjorth, afdelingsleder i kommunens beskæftigelsesafdeling og integrationscenter.

Tirsdag gik en granat af ved Black Armys klubhus. Ingen personer kom til skade.

Uro hos borgere

Anderledes gik det i november, da et 28-årigt Black Army-medlem blev såret af skud på en parkeringsplads, hvor han sad i en bil omgivet af andre bandefolk.

- Vi mærker en uro hos vores borgere, som er utrygge. Vi hører også fra lokale unge, at der af og til holder biler fra Black Army ved uddannelsesinstitutioner i byen, som vi kalder "den store sorte bil", siger hun.

Om Black Army gør det for at rekruttere nye medlemmer i lokalmiljøet, ved Bente Hjorth ikke.

Men hun fortæller, at der er en aftale om, at skolernes personale skal skrive registreringsnummeret ned på "den store sorte bil" og kontakte politiet.

Politi: Ingen anmeldelser

Bente Hjorth er desuden medlem af SSP+, der er et samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi for personer over 18 år.

Det traditionelle SSP fokuserer hovedsageligt på personer under 18.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi har man ikke kendskab til, at Black Army forsøger at skaffe nye medlemmer på lokalt plan.

- Det er forholdsvis nyt for mig. Vi har slet ikke nogle anmeldelser om, at man skulle holde ved skolerne og så rekruttere derfra. Slet ikke, siger politiinspektør Hans Roost.

Ifølge politiet sker rekrutteringen fra bandens afdelinger i andre byer som eksempelvis Aarhus og Odense.

Nye medlemmer udefra

I løbet af de seneste måneder er over 20 personer med relation til banden blevet fængslet.

Når det hul skal dækkes ind for Black Army, kommer der nye fuldgyldige medlemmer. Men ikke fra Herning, understreger Hans Roost.

Politiet påpeger dog, at selv om rekrutteringen kommer ude fra, holder man også øje med de interne linjer.

- Her har vi det gode samarbejde med SSP. Det er klart, at der findes unge mennesker, der leder efter deres identitet, og dem er vi særligt opmærksomme på også. Så det er en tosidet indsats, siger Hans Roost.

Herning Kommune er netop ved at nedsætte et særligt banderåd med repræsentanter fra politiet, skolerne, ungdomsinstitutionerne og SSP-ansatte.

Det sker netop på grund af Black Armys indtog i byen.