Krimi

Flaget på halv: Et minuts stilhed på alle landets politistationer

Dansk politi vil holde et minuts stilhed og flage på halv for afdød kollega.

Politifolk over hele landet holder klokken 12 et minuts stilhed til ære for den politibetjent, som døde onsdag, efter han var blevet skudt i hovedet tirsdag.

Samtidig flager alle landets politistationer på halv. 

Den 43-årige betjent blev ramt af skud ved politigården i Albertslund tirsdag morgen.

Han arbejdede som hundefører ved politigården, hvor han blev skudt.

En 26-årig mand, som mistænkes for drabet, blev kort efter anholdt. Ved et grundlovsforhør onsdag blev han varetægtsfængsel i fire uger. Han skal nu mentalundersøges.

Hilsner på Twitter

På Twitter har flere af landets politikredse sendt kondolencer til Københavns Vestegns Politi, hvor den afdøde betjent var ansat.

 - Til ære for og minde om vores afdøde kollega fra Vestegnens Politi. Vi sender vores dybeste medfølelse til hans familie og kollegaer, skriver Østjyllands Politi under et billede af et flag på halv.

 Fyns Politi skriver ligeledes, at kredsen sender den dybeste medfølelse til den afdøde politimands familie og kollegaer.

 Københavns Vestegns Politi har selv lagt et billede op af gerningsstedet, hvor der er lagt et hav af buketter, kort og lys.

 - Tak for alle de hilsner og blomster vi har modtaget i forbindelse med vores afdøde kollega. De varmer i en svær tid, står der i beskeden under fotoet.

Skudepisoden i Albertslund

  1. En kaliber 22-pistol stjæles fra Rødovre Skytteforening

   Om aftenen henvender en person fra skytteforeningen sig på den formodede gerningsmands bopæl i Glostrup, hvor han bor med sin mor. Den formodede gerningsmands mor ringer til ham flere gange, og lægger en besked på telefonsvareren. Hun fortæller ham, at han skal aflevere pistolen tilbage.  

  2. Våbentyveri anmeldes

   Rødovre Skytteforening anmelder tyveri af våben. Det viser sig senere at være den sigtede, der har stjålet en kaliber 22 pistol.

   Senere på aftenen snakker den formodede gerningsmand med sin mor. Han afslutter samtalen hurtigt af frygt for at hans telefon bliver sporet. 

  3. Gerningsmand går mod politimand

   Betjent kører op ved rampen til politigården i Albertslund for at lufte sin hund. Den formodede gerningsmand kommer gående mod politibilen.

  4. Skyderi finder sted

   Fra en afstand på 2-3 meter afgiver gerningsmanden skud mod betjenten, der falder til jorden. To kolleger overværer det fra 20-30 meters afstand.

  5. Skyderi anmeldes

   Anmeldelse løber ind til vagthavende ved Københavns Vestegns Politi om, at en politibetjent er blevet skudt i hovedet.

  6. Den formodede gerningsmand ringer til advokat

   Overvågning af den formodede gerningsmands telefon iværksat. Han søger på forsvarsadvokat Mette Grith Stage og ringer til hende kort efter. Den går på telefonsvarer.

  7. Advokat ringer igen

   Advokatfirmaet ringer tilbage. Her går den på den formodede gerningsmands telefonsvarer. 

  8. Den formodede gerningsmand anholdes

   Den formodede gerningsmand anholdes. Han er forvirret, forpustet, træt og svedig og har sort slam på hænderne. Han undrer sig over anholdelsen og forklarer, at han blot var ude at løbe.

   I tidsrummet fra 08.19 til 08.56 har den formodede gerningsmand telefonisk kontakt til sin far, hvor han fortæller ham, at han har stjålet en pistol og gjort noget dumt.