26-årig varetægtsfængslet i fire uger for skud mod betjent: Han nægter sig skyldig

Den 26-årige mand, som nu er varetægtsfængslet efter skud mod betjent, nægtede onsdag at udtale sig i grundlovsforhøret. Men sigtedes mor har vidnet.

Den 26-årige mand, som er mistænkt at have skudt en politibetjent på klos hold, blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drabsforsøg og overtrædelse af våbenloven. Han er varetægtsfængslet i fire uger og skal mentalundersøges under indlæggelse.  

Det slog dommeren onsdag fast i Retten i Glostrup. Selv nægter den 26-årige sig skyldig. Samtidig understregede han under grundlovsforhøret, at han ikke ønskede at udtale sig i sagen. Det fortæller TV 2's Janni Pedersen, som befandt sig i retten under retsmødet. 

Den sigtedes mor har dog afgivet forklaring i sagen, og her stod det hurtigt klart, at den 26-årige har et mangeårigt had til systemet - og især politiet.  

Flere vredesudbrud

Hun har fortalt, at den formodede gerningsmand har været gal på politiet, siden hun for syv år siden blev udsat for et færdselsuheld. Efterfølgende havde han flere vredesudbrud over den behandling, som moren fik af systemet. Og han var især vred på politiet. 

Det har tidligere fået ham til at angribe en politistation med en softgun, som TV 2 tidligere har berettet om.

I perioden op til skyderiet tirsdag har der ligget noget og ulmet i den 26-årige, har moren forklaret. Flere gange har den 26-årige udtrykt, at han ville skyde nogle betjente. Hun troede dog, at det var tomme trusler.

Flere vidner

Også den sigtedes far og 22-årige lillebror har vidnet i sagen. Begge fortalte de, at den 26-årige var sur på politiet. Hans far har endda kaldt sin søn for 'psykopat' over for sønnens mor. 

Flere vidner har samtidig set den 26-årige nær politistationen. Heriblandt en far med sin otteårige datter, som har set den 26-årige med en pistol. Samtidig så to betjente en mørkhåret mand løbe fra stedet kort efter skudepisoden. 

Under grundlovsforhøret lagde forsvareren dog vægt på, at et andet vidne har sagt, at gerningsmanden var en 35- 40-årig mand med trænet krop, hvilket, han ikke mener, passer på hans klient.

Selv nægter den 26-årige sig skyldig. Han blev anholdt en halv time efter drabsforsøget cirka fire kilometer fra politigården. Han hævder dog, at han bare var ude for at løbe sig en tur, og at han undrer sig over anholdelsen. 

Betjente talstærk tilstede

Under retsmødet var grundlovssalen fyldt med journalister, mens godt 20 betjente var mødt op. Flere af dem var svært bevæbnede, og stemningen var meget alvorlig. Da den 26-årige kom ind i salen, var han iført sort joggingtøj og fikseringsbælte. Blikket var rettet mod gulvet. 

Hans forsvarer udtrykte hurtigt et ønske om at få retssagen flyttet til en anden politikreds, da han mener, at Københavns Vestegns Politi er for følelsesmæssigt involveret i sagen. 

Skudofferet er en 43-årig politimand, der arbejder som hundefører ved politigården i Albertslund. Tirsdag morgen kom han gående ned ad en rampe foran politigården, da han blev ramt af skud på klos hold. Herefter flygtede gerningsmanden fra stedet.

Hundefører i kritisk tilstand

Kuglen ligger i den 43-åriges baghoved, og den kan ikke umiddelbart fjernes, lyder den seneste melding fra Rigshospitalet. Tirsdag formiddag meddelte politiet, at han var uden for livsfare, men siden da er tilstanden blevet forværret grundet et tryk i hjernen, og hundeføreren er nu i livsfare. 

Den formodede gerningsmand har formentlig stjålet den pistol, han brugte under skyderiet. Pistolen blev mandag stjålet fra Rødovre Skytteforening. Da skytteforeningen ved lukketid optalte våbnene, manglede der et, og mistanken faldt hurtigt på den 26-årige. 

Den 26-årige har tidligere foretaget et lignende angreb - dog med en softgun. I november 2012 stormede han ind på Albertslund Politigård og skød mod en betjent. I den forbindelse fik han en foretaget en mentalundersøgelse, der viste, at han led af en "personlighedsforstyrrelse af paranoid type". 

Der er nedlagt navneforbud i sagen.