Krimi

26-årig bar kniv, truede og skød med softgun på politistation i 2012

Idømt otte måneder for skud og trusler mod politiet - blev under sagen betegnet som 'paranoid'.

Hvis der er hold i politiets anklager mod en 26-årige mand, der i dag blev varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Glostrup for drabsforsøg på en politibetjent, vil det ikke være første gang, han bliver dømt for angreb på politiet.

Som TV 2 allerede i går kunne afsløre, gik han for nogle år siden ind på en politistation og skød mod en politimand med en softgun.

TV 2 har nu fået aktindsigt i dommen fra dengang, hvor den 26-årige blev idømt otte måneders fængsel.

Sagen mod ham kørte som tilståelsessag, og af dommen fremgår, at han om eftermiddagen 15. november 2012 gik ind på Politigården i Albertslund og skød mod en politibetjent med en softgun. Angiveligt var han utilfreds med den behandling, hans mor havde fået, da hun år forinden var blevet kørt ned af en svensker.

Han var desuden bevæbnet med kniv, der havde en længde på over 12 centimeter.

- Jeg er træt af det pis med systemet, skal manden have råbt på politigården.

Og så skød han mod en af betjentene i ekspeditionen med en softgun. Den nu 26-årige mand blev anholdt. Her truede han en anden betjent med ordene:

- Du skal være glad for, at det ikke var en rigtig pistol, for så havde jeg skudt dig, fremgår det af dommen.

Den 26-årige nægter sig skyldig i at stå bag gårsdagens angreb.

Ifølge Retten ved Glostrup er der dog begrundet mistanke om, at den 26-årige i går gjorde virkelighed ud af truslerne - med et skydevåben, som han mistænkes for at have stjålet fra Rødovre Skytteforening dagen forinden.

Under retsmødet i dag kom det frem, at den 26-åriges far til en afhøring skal have betegnet sønnen som 'psykopat', og at han angiveligt til sin mor tidligere havde talt om at stjælet et våben og skyde politifolk.

Da den 26-årige blev ført ind i retten i dag, var hans arme fikseret til kroppen. Retten afsagde kendelse om, at han skal mentalundersøges.

Det skete også under sagen fra 2012. Af den retspsykiatriske erklæring fra sagens dombog fremgår det, at den 26-årige dengang ikke var sindssyg under episoden på politigården - eller havde 'egentlige psykotiske symptomer'.

Der var dog omvendt ingen tvivl om, at han havde en væsentlig forstyrrelse af de psykiske funktioner, konkluderede mentalundersøgelsen:

- Samlet set findes observandens vedvarende mønstre for adfærd og oplevelsesmåde afvigende i en sådan grad i forhold til erkendelse, holdning, følelsesliv, impulskontrol og interpersonelle forhold, at det må antages, at han har en forstyrrelse af personlighedsstrukturen af paranoid type, står der i dommen.

Den 26-årige blev i dag beskyttet af et navneforbud.