Krimi

Skudepisode ved politigård: Hundefører skudt i hovedet

En mandlig betjent er tirsdag morgen blevet ramt af skud i hovedet ved politigården i Albertslund. En person er anholdt.

En skudepisode har tirsdag morgen fundet sted nær politigården i Albertslund. Det oplyser Københavns Vestegns Politi. 

Ifølge TV 2's oplysninger er der blevet skudt mod en betjent - en mandlig hundefører - som er blevet ramt i hovedet. På et pressemøde tirsdag eftermiddag bekræfter politiet, at betjenten er blevet skudt i hovedet. Han er dog uden for livsfare, men hans tilstand er alvorlig, siger politiet og oplyser, at han er indlagt på Rigshospitalet. 

En halv time efter skudepisoden blev en 26-årig dansk mand anholdt i sagen. Politiet havde tidligt i forløbet en mistanke om, at denne mand stod bag, oplyser de på pressemødet.

26-årig er Psykisk syg

Ifølge TV 2's egne oplysninger er der tale om en psykisk syg mand, som tidligere har været inde på en politistation i Danmark, hvor han affyrede skud med en softgun.  

Tirsdag var den 26-årige så på færde igen. Politiet fortæller, at alt tyder på, at han handlede alene. Han bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup sigtet for drabsforsøg. Han er endnu ikke blevet afhørt i sagen. 

Gerningsvåbnet er ikke fundet. 

Politiet øger sikkerheden

Kun ganske få biler får lov til at komme ind på området, hvor skudepisoden fandt sted. TV 2's journalist på stedet har fået at vide, at de fremmødte skal lægge sig ned på jorden, hvis der pludselig opstår skud. 

Tirsdag formiddag oplyste Rigspolitiet på Twitter, at de havde valgt at øge sikkerheden ved alle politistationer i hele landet, indtil situationen blev afklaret. Efter anholdelsen af den formodede gerningsmand er dette dog ophævet. 

Politiet afholder pressemøde efter skudepisode i Albertslund

Blandt andre Københavns Politi indsatte tirsdag ekstra politi i byen. Også Fyns Politi havde bevæbnede politifolk ved alle deres stationer og adresser på Fyn, skriver TV 2 Fyn. Det samme gjaldt Midt- og Vestjyllands Politi, skriver TV Midtvest.