Krimi

Psykisk syg mand skød betjent: Har tidligere brugt softgun mod politiet

Den formodede gerningsmand, som tirsdag skød en betjent i hovedet, har tidligere angrebet politiet med en softgun.

Den mand, som tirsdag skød en mandlig betjent i hovedet, har tidligere skudt mod politiet. Det oplyser kilder tæt på forløbet, som TV 2 har været i kontakt med. 

Der tale om en 26-årig psykisk syg mand, som tidligere har været inde på en politistation, hvor han affyrede skud med en softgun. 

- Alt tyder på, at gerningsmanden handlede alene, og at der er tale om en gal mands værk, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Tirsdag morgen var den psykisk syge mand så på færde igen, hvor han skød en hundefører i hovedet. Herefter stak han af fra gerningsstedet. 

En halv time senere blev han anholdt af politiet, som tidligt i forløbet havde en mistanke om, at han stod bag, oplyser politiet på et pressemøde tirsdag eftermiddag.  

Gerningsvåbnet er endnu ikke fundet. 

Den anholdte bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup sigtet for drabsforsøg. Alt tyder på, at gerningsmanden handlede alene, og at der er tale om en gal mands værk, oplyser politiet. Han er endnu ikke blevet afhørt i sagen. 

Skud mod betjent ved politigård

Politiet oplyser samtidig, at den skudramte hundefører er udenfor livsfare. Han var på vej på arbejde, da han blev ramt. De pårørende er underrettet. 

- Hans tilstand er alvorlig, men lægerne vurderer ham umiddelbart uden for livsfare, lyder det fra politiet.

Få den nyeste udvikling i sagen på TV 2's Liveblog.