Justitsminister: - Det er en sort dag for os alle

Justitsminister Søren Pape Poulsen reagerer nu på den skudepisoden, som tirsdag morgen fandt sted ved politigården i Albertslund.

En skudepisode ved politigĂĄrden i Albertslund, hvor en mandlig hundefører er blevet ramt af skud i hovedet, fĂĄr nu justitsminister Søren Pape Poulsen til at reagere. 

- Det er en sort dag for os alle, nĂĄr dem, der er sat til at passe pĂĄ os, bliver angrebet, udtaler han i en pressemeddelelse. 

Den skudramte betjent er uden for livsfare, men hans tilstand er alvorlig, oplyser Københavns Vestegns Politi. De pårørende er underrettet.

Justitsministeren udtaler, at han er forfærdet over, at en situation som denne kan opstĂĄ i Danmark: 

- Mine tanker gĂĄr til betjenten, hans familie og kollegerne, siger han og fortsætter: 

- Politiet kender pĂĄ nuværende tidspunkt ikke motivet, men har kort tid efter hændelsen anholdt en formodet gerningsmand. Jeg vil følge sagen tæt og kan garantere, at alle kræfter vil blive sat ind pĂĄ at komme til bunds i sagen. 

OgsĂĄ statsminister Lars Løkke Rasmussen er rystet over skudepisoden: 

- Jeg er dybt rystet over, at en politimand er blevet skudt ved PolitigĂĄrden i Albertslund. At en politimand pĂĄ vej pĂĄ arbejde er blevet skudt, er pĂĄ alle mĂĄder forfærdeligt at tænke pĂĄ. De mænd og kvinder, der hver dag gĂĄr pĂĄ arbejde for at passe pĂĄ os alle, skal ikke leve i frygt, nĂĄr de færdes rundt i Danmark, udtaler han. 

Rigspolitiet har oplyst pĂĄ Twitter, at de har valgt at øge sikkerheden ved politistationer i hele landet, indtil situationen er afklaret. I bĂĄde Odense, København og Aarhus ses der i øjeblikket kampklædte betjente ved alle politiets adresser. 

Følg den nyeste udvikling i sagen pĂĄ TV 2's Liveblog.