Krimi

Betjent skudt i hovedet ved politigård: - Vi er i chok

Politiforbundets tanker går til familien til den sårede politimand i Albertslund.

- Vi er i chok.

Det er reaktionen fra Politiforbundet til skudepisoden ved politigården i Albertslund tirsdag morgen.

- Vores tanker og håb går til kollegaen, familien og alle de politifolk, som er berørte, skriver forbundet.

Tredje gang i år en betjent bliver skudt

Klokken 8.20 blev en politimand ramt af skud i hovedet ved politigården. Betjenten er ifølge Politiforbundet hundefører ved Københavns Vestegns Politi. Han er uden for livsfare, men hans tilstand er alvorlig.

Claus Hartmann, næstformand i Politiforbundet, er lettet over at høre, at betjenten ser ud til at overleve skudepisoden.

Han peger dog på, at politifolk er blevet mere udsat.

- Det er tredje gang i år, at en af vores kolleger er ramt af skud. Og anden gang, at en kollega er ramt i hovedet. Det tyder på en forråelse i samfundet og vidner om, at politiarbejdet er blevet farligere, siger han.

For tre måneder siden blev to betjente ramt af skud på Christiania.

31. august affyrede en mand med forbindelse til Pusher Street flere skud mod to politifolk. Den ene blev ramt i hovedet, mens den anden blev såret i benet.

Tyder på en gal mands værk

I sagen fra Albertslund peger meget på, at gerningsmanden handlede på egen hånd. Han stak af fra stedet. En 26-årig dansk mand er senere blevet anholdt.

- Alt tyder på, at gerningsmanden handlede alene, og at der er tale om en gal mands værk, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Den anholdte er i forvejen kendt af politiet. Onsdag bliver han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup. Han sigtes for drabsforsøg.

Gerningsvåbnet er endnu ikke fundet.