Krimi

Advokat for islamkritikere udsat for hærværk: Tændt pulverslukker kastet gennem ruden

Et kontor tilhørende advokaten for den islamkritiske forening For Frihed blev fredag morgen udsat for hærværk. Politiet efterforsker nu sagen.

Et advokatkontor i København blev tidligt fredag morgen udsat for hærværk.

Kontoret tilhører advokat Rasmus Paludan, der er advokat for og aktiv i den islamkritiske forening For Frihed – det tidligere Pegida.

Advokaten blev vækket klokken 04.30, da Københavns Politi ringede og informerede ham om, at ukendte gerningsmænd havde smadret ruden til kontoret og kastet en tændt pulverslukker ind gennem ruden.

Pulverslukkeren havde fastspændt gaffertape, så den blev ved med at kaste pulver ud i hele lokalet.

På muren ud mod gaden havde gerningsmændene efterladt graffiti-teksten ”Fuck Pegida”, og Rasmus Paludan er derfor ikke i tvivl om, at hærværket er politisk motiveret.

- Det er super trist. Folk må være så uenige med mig, som de vil, men jeg kan ikke føre en dialog med dem, hvis de tyr til vold. Jeg synes også, at det er et udtryk for desperation at ty til fysisk sabotage, siger han.

Politiet efterforsker mulig politisk vinkel

Rasmus Paludan tog selv ud til kontoret og lukkede politiet ind. Han blev mødt af to civilklædte efterforskere, som sikrede sig pulverslukkeren til den efterfølgende efterforskning.

- Alt var badet i pulver. Det var nærmest som om, at alt var i sort-hvid, forklarer Rasmus Paludan.

Hos Københavns Politi bekræfter vagtchef Henrik Brix, at politiet har modtaget en anmeldelse om hærværk på det pågældende advokatkontor i morgentimerne. Han vil dog ikke kommentere på, om politiet betegner sagen som politisk hærværk.

- Vi undersøger flere ting, og det er da en vinkel, vi tager med, men af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke sige mere på nuværende tidspunkt, siger Henrik Brix.

Da politiet havde forladt kontoret, kontaktede Rasmus Paludan ejendommens vicevært og hans forsikringsselskab samt skadesservice, da politiet havde fastslået, at der skulle professionelle til for at fjerne pulveret.

Forventer anden reaktion, hvis det var sket for Venligboerne

Rasmus Paludan mistænker politiske modstandere for at stå bag og henviser til, at han tidligere har været i fokus i medierne. Blandt andet i oktober, da han medvirkede i en artikel i Information omhandlende, at han både er forsvarsadvokat for flere udlændinge, samtidig med at han er en del af den stærkt udlændingekritiske forening.

- Jeg havde taget mine forholdsregler i forhold til at beskytte mig selv, men ikke i forhold til at beskytte mit kontor. Nu har de så begået hærværk og ødelagt mine ejendele, siger Rasmus Paludan.

Han påpeger, at episoden sker dagen før en planlagt demonstration på Nørrebro afholdt af For Frihed. Rasmus Paludan afviser, at han vil lade sig skræmme, og han håber, at flere sider vil tage offentlig afstand fra handlingen.

- Hvis det var formanden fra Venligboerne, havde der været ramaskrig, og der var slået ring om stedet til lyden af ’Kringsat af fjender’, men det er som om, at reaktionen er anderledes, når det går ud over mig, siger Rasmus Paludan.

Han har fredag været i retten det meste af dagen, og er ud på eftermiddagen på vej tilbage til kontoret for få en opdatering på oprydningsarbejdet.