Qvortrup anker ikke fængselsstraf: - Jeg undskylder over for de berørte
Den tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup vil ikke anke sin dom i den såkaldte Se og Hør-sag.
Henrik Qvortup anker ikke sin dom i den såkaldte Se og Hør-sag, hvor han er idømt 15 måneders fængsel, hvoraf de tre måneder skal afsones.
Det sker efter en moden overvejelse, oplyser den tidligere chefredaktør på sladderbladet torsdag aften på sin Facebook-profil.
I opdateringen skriver Henrik Qvortrup, at han handlede "presseetisk og moralsk forkert", da han den 24. juni 2008 som chefredaktør på Se og Hør holdt et møde med den mand, som senere er blevet kendt som tys tys-kilden.
- Havde jeg vidst dengang, hvad jeg ved i dag, så havde jeg handlet anderledes. Jeg er oprigtig ked af, hvad min beslutning senere bragte med sig. Og jeg undskylder over for de berørte, skriver Henrik Qvortrup.
Henrik Qvortrup har under hele sagen fastholdt sin uskyld. I den nye opdatering skriver han, at han er lodret uenig i rettens afgørelse, og at han opfatter jeg straffen som uhørt hård.
Alligevel accepterer han altså nu sin straf.
- Hensynet til min familie og overvejelser om tids- og ressourceforbrug gør, at jeg ikke ønsker at udløse en anke med deraf følgende yderligere forhaling af en sag, der har belastet mig i nu knap tre år – og som i øvrigt hidrører begivenheder, der fandt sted for næsten ni år siden. Nu vil jeg kort sagt videre. Jeg tager derfor den straf, som Retten i Glostrup har udmålt, skriver Henrik Qvortrup.
Solgte oplysninger om kendte og kongelige
Se og Hør-skandalen begyndte at rulle i foråret 2014, da det kom frem, at en hemmelig kilde - den såkaldte tys tys-kilde - gennem sit job som systemoperatør hos IBM og Nets havde erhvervede sig fortrolige kreditkortsoplysninger om kendte og kongelige, som han solgte til Se og Hør, og som hjalp ugebladet til at lave afslørende historier.
Ved domsafsigelsen den 24. november blev tys-tys-kilden Peter Bo Henriksen idømt et år og seks måneders ubetinget fængsel for sin rolle. Han har foreløbigt som den eneste i sagen anket sin dom.
Den tidligere journalist på bladet Kasper Kopping blev idømt fire måneders betinget fængsel og samfundstjeneste i 100 timer, mens tidligere Se og Hør-journalist Kenn B Rasmussen ligeledes fik fire måneders betinget fængsel.
Kim Henningsen, der er tidligere chefredaktør på Se og Hør, fik et års betinget fængsel og 200 timers samfundstjeneste. Den sjette tiltalte, tidligere chefredaktør Per Ingdal, blev frifundet.
Ved en tilståelsessag i august blev tidligere nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen og tidligere redaktionschef på Se og Hør Kim Bretov hver idømt seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste, mens Aller Media blev idømt en bøde på 10 millioner kroner.