Krimi

Menneskerettighedsdomstol: Det var ok at udvise Fiz Fiz af Danmark

Fiz Fiz fik sin udvisningsdom i 2011 TV 2

Bandelederen Fiz Fiz kommer ikke tilbage til Danmark.

Den udviste Mahmoud Khalil Salem, kendt som Fiz Fiz, kan ikke vende tilbage til Danmark med Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols hjælp.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har torsdag afgjort, at udvisningen af den danske bandeleder ikke var i strid med menneskerettighedskonventionens artikel otte, som det hedder i afgørelsen.  

Artikel otte handler om enhvers ret til respekt for sit privatliv, sit familieliv og sit hjem.

Den danske Højesteret udviste Mahmoud Khalil Salem af landet i 2011. Han blev dømt for omfattende hashhandel, trusler og afpresning.

Tilfreds justitsminister

Mahmoud Khalil Salem var i Danmark førtidspensionist samtidig med, at han optrådte som en hårdhændet kriminel blandt andet i banden Black Ghost.

I 2015 blev han sendt ud af Danmark og til Libanon, skrev Ekstrabladet.

Mahmoud Khalil Salem er statsløs palestinænser. Han kom til Danmark som 23-årig i 1993.

Efter dommen i 2011 meddelte Mahmoud Khalil Salem gennem sin advokat, Michael Juul Eriksen, at han ville tage sagen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som nu har afgjort, at Højesterets afgørelse ikke strider i mod menneskerettighederne.

- Regeringens holdning er klar. Kriminelle udlændinge skal som det helt klare udgangspunkt ikke være i Danmark. Derfor er jeg også meget tilfreds med dommens resultat, siger justitsminister Søren Pape (K).

Kone og otte børn i Danmark

Mahmoud Khalil Salem har en kone og otte børn, som bor i Vollsmose i Odense.

Hans forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, tager afgørelsen til efterretning.

- Hans tilknytning til sine børn i Danmark gør, at jeg stadigvæk ikke synes, at det var menneskeligt at udvise ham.

- Men der er ikke så meget andet at gøre end at tage afgørelsen til efterretning, siger siger Michael Juul Eriksen til Ritzau.

Hensynet til hans familie var et centralt spørgsmål, da hans sag blev behandlet i Højesteret. Det blev den, efter Østre Landsret havde ladt ham slippe med en betinget udvisningsdom udover seks års fængsel.

Dommen i Østre Landsret var dengang årsag til forargelse blandt flere politikere.