Station 2

Ung mand forsøgte at røve pengeløs bank med 32 centimeter lang kniv

Midt- og Vestsjællands Politi leder lige nu efter den mand, der forsøgte at røve Sparekassen Sjælland ved at true personalet med en stor kokkekniv.

En ung mand forsøgte klokken kvart i to mandag den 31. oktober at true sig til kontanter i Sparekassen Sjælland på Vestergade i Tølløse. Han medbragte en plasticpose fra Netto, hvori han gemte en 32 centimeter lang køkkenkniv, som han tog frem og truede personalet med.

Men røveren begik én fejl: Han forsøgte nemlig at røve en pengeløs filial!

En ung mand forsøgte den 31. oktober at røve Sparekassen Sjælland i Tølløse, da han truede personalet med en 32 centimeter lang kokkekniv. Banken var dog pengeløs og han forlod stedet med uforrettet sag.

Efter røveriet stak gerningsmanden af fra stedet uden udbytte og efterlod personalet chokeret tilbage. Midt- og Vestsjællands Politi tager sagen særdeles alvorligt og håber nu på offentlighedens hjælp til at finde frem til manden.

Signalement

  • Mand
  • 18-20 år
  • Spinkel af bygning
  • 185-190 centimeter høj
  • Lyst, kort hår
  • Dansktalende
  • Sort vindjakke uden hætte med hvid skrift på venstre bryst og lille hvidt logo øverst på venstre ærme
  • Lyse bukser
  • Lyse kondisko
  • Sorte solbriller

- Selvom gerningsmanden ikke får et udbytte, så er oplevelsen for de ansatte i banken jo stadigvæk den samme. Han kommer ind og han er formummet. Han råber højt derinde, så selvfølgelig bliver personalet forskrækkede og bliver også påvirkede af det. Også selvom de ikke kan udlevere nogen penge til ham, forklarer Richard Olsen, der er Politikommissær ved Midt- og Vestsjællands Politi til Station 2 Efterlyst.

Smed kniven fra sig da han flygtede

Efter at være blevet gjort opmærksom på, at han forsøgte at røve en pengeløs bank, stak gerningsmanden af fra banken til fods.

Et vidne så ham løbe ad Vestergade op mod Tølløse station. Derefter mener politiet, at han formentlig er løbet ad Jernbanevej mod nord. Ved Jernbanevej/Tølløsevej fører en tunnel under jernbanen over til Kvarmløsevej. Politiet formoder, at gerningsmanden er løbet ned gennem denne og op på Kvarmløsevej, fordi et vidne fandt den kniv, røveren truede med, på et trappetrin i tunnelen.

- Det er sådan en globalkniv og den er faktisk 32 centimeter lang, så det er en ret stor kniv, siger Richard Olsen og fortæller, at det er politiets vurdering, at gerningsmanden holdt om kniven på en måde, så han kunne true med den inde i banken. 

Det er sådan en globalkniv og den er faktisk 32 centimeter lang, så det er en ret stor kniv.

Richard Olsen, Midt- og Vestsjællands Politi

Lyst hår og solbriller

Ud fra vidneforklaringer og videoovervågning vurderer Richard Olsen, at gerningsmanden formentlig er mellem 18 og 20 år gammel. Han er 185-190 centimeter høj og spinkel af bygning. Under røveriet havde han dækket den nederste del af sit ansigt med et mørkt tørklæde og bar solbriller. Alligevel håber politiet, at nogen kan genkende manden.

- Vi bider mærke i, at man fortsat kan se den øverste del af hans ansigt. Altså hans lyse hår og pande og nakke, så man må formode, at der ud fra det måske er nogen, der kan pege på, hvem han eventuelt kan være. Dem hører vi meget gerne fra, siger Richard Olsen.

Han understreger, at Midt- og Vestsjællands Politi også gerne vil i kontakt med borgere, der befandt sig ved banken på tidspunktet omkring klokken kvart i to om eftermiddagen, hvor røveriet fandt sted. 

Ankom på en sort herrecykel

På overvågningsvideo fra banken ses røveren ankomme til Sparekassen Sjælland på en sort herrecykel, derfor hører Midt- og Vestsjællands Politi gerne fra vidner, der kan kende cyklen eller som måske har fået stjålet en lignende cykel i dagene op til røveriforsøget den 31. oktober.

Hvorvidt gerningsmanden er fra lokalområdet, vil Richard Olsen ikke gisne om, da der også kører tog til Tølløse, hvor det er muligt at medbringe cykler.

- Man kan sagtens have en teori om, at det er en fra nærområdet, der har gjort det her, men han kan også være kommet til stedet med tog, bus eller lignende og har stjålet en cykel, som han så benytter til at komme til banken, siger Richard Olsen.

Midt- og Vestsjællands Politi kan kontaktes på 1-1-4, hvis man har oplysninger i sagen.