Skyldig i Se og Hør-sagen: Jeg ville gøre det igen
Tidligere chefredaktør på Se og Hør Kim Henningsen har ikke ladet sig skræmme en dom i Se og Hør-sagen. Han ville gøre det samme igen.
Ville han gøre det igen, hvis lejligheden bød sig?
Betale en kilde 10.000 kroner hver eneste måned for til gengæld at få fingrene i oplysninger om kendte og kongeliges kreditkorttransaktioner?
Kim Henningsen var chefredaktør på Se og Hør fra 2009 til 2012 og stod i en periode i spidsen for samarbejdet med den hemmelige kilde, der på redaktionen gik under navnet Kreditkort Bo. Flere gange hævede han endda selv kontanter til kilden. Sorte penge vel at mærke.
Torsdag er han i Retten i Glostrup blevet dømt skyldig i at overtræde straffeloven i den omdiskuterede Se og Hør-sag. Ét års betinget fængsel og 200 timers samfundstjeneste.
Stadig er svaret på det første spørgsmål et ja. Kim Henningsen ville gøre det igen, fortæller han selv til TV 2. Dog vil han næste gang gøre det korrekt i forhold til de danske skatteregler.
- Det ville nok være lidt ubegavet af mig at stå og sige, at jeg ville betale ham (red. Peter Bo Henriksen) sort igen. Det er noget med overtrædelse af skatteloven, som endnu ikke er forældet. Men jeg ville nok gøre det hvidt igen, siger han.
Hvad med jer selv, journalister?
I retssagen er det flere gange kommet frem, at den såkaldte Tys Tys-kilde også blev kaldt for ”Guldkilden”. Samtidig har Kim Henningsen i retten fortalt, at der altså ikke var tale om en speciel eller enestående kilde.
Der findes ifølge Kim Henningsen mange kilder af den slags, og når det er sagt, skal mediebranchens øvrige journalister ikke komme for godt i gang.
- Jeg er ret sikker på, at stort set alle danske journalister ville blive dømt, hvis de stillede sig op og fortalte, hvordan deres kildenetværk fungerede. Eller der ville i hvert fald være en risiko for, at de ville blive dømt, siger Kim Henningsen.
Han står i en tæt cirkel af spørgelystne repræsentanter fra det danske pressekorps foran Retten i Glostrup.
- I har jo alle et hav af kilder, hvor I ikke ved i detaljer, hvordan de skaffer deres oplysninger, så I kan skrive historier, siger han.
Hvem anker?
Hverken Kim Henningsen eller hans advokat har endnu ikke meddelt, hvorvidt de ønsker at anke dommen. Gør de det, skal det oplyses inden fjorten dage.
På dagen for domsafsigelsen er det kun Peter Bo Henriksen og hans forsvarer Michael Juul Eriksen, der er fastbesluttet på at anke dommen.
Tys Tys-kilden fik torsdag ét år og seks måneders ubetinget fængsel. Derudover vil retten beslaglægge over 365.000 fra Peter Bo Henriksen.