Station 2

Motorvejsdrab: Unge mænd set ved center, hvor betonklods blev stjålet

Tre personer er set ved en grålig stationcar med bagklappen åben ved Tarup Centret i Odense, hvor betonblokken, der dræbte kvinden, er stjålet fra.

Natten til søndag den 21. august blev en tysk 33-årig kvinde dræbt på motorvejen vest for Odense, da ukendte gerningsmænd kastede en 30 kilo tung betonblok ned fra en motorvejsbro. Kvinden var på vej fra Sjælland mod Jylland med sin 5-årige søn og hendes mand, der førte bilen.

Sagen er stadig uopklaret, og politiet har indtil videre koncentreret deres efterforskning i området omkring Langesøbroen, der går over motorvejen, den nat og området omkring Tarup Centret i det nordvestlige Odense, hvorfra stenblokken er stjålet fra.

Det har tidligere været fremme, at et vidne har set en sølvgrå ældre Volvo stationcar i området omkring gerningstidspunktet, og Fyns Politi mener, bilen må have kørt på gerningsstedet lige omkring det tidspunkt, hvor betonblokken er kastet ned.

- Vi ved, at et vidne har set en Volvo stationcar køre ad Middelfartvej og derefter dreje til højre ad Langesøvej, og bilen må altså være kørt hen til eller henover broen lige i det tidsrum, blokken er kastet. Derfor er bilen og dens ejer meget interessant for os. Vi kan ikke udelukke, det er gerningsmændene, men det kan også være et meget vigtigt vidne, fortæller Michael Lichtenstein, leder af efterforskningen ved Fyns Politi til Station 2 Efterlyst.

Hvem er de tre unge mænd ved den grå stationcar?

Nu oplyser Fyns Politi, at endnu et vidne har set noget, der kan vise sig at være meget relevant for opklaringen.

Ud for Shell og Tarup Centret på Rismarksvej i Odense har et vidne set tre unge mænd stå ved en grålig stationcar med bagklappen åben, fredag den 19. august klokken cirka 22.45, altså samme weekend hvor kvinden blev dræbt natten til søndag. Bilen holdt i vejkanten i modsat retning af kørslen, og derfor lagde vidnet mærke til bilen og personerne.

Tre personer er set ved en grålig stationcar med bagklappen åben ved Tarup Centret i Odense fredag d. 19. august. Samme sted som en betonblok, der blev brugt til drab, er stjålet fra.

- Vi vil meget gerne finde ud af, hvem de tre unge mænd er. Det kan være nogen, der havde et legitimt ærinde og kan huske, hvorfor de stod der den aften med bagklappen åben. Så vil vi selvfølgelig rigtig gerne i kontakt med dem, så vi kan lukke det spor. Men det kan også være, de har noget med sagen at gøre. Så hvis andre kan huske, de har set de tre unge mænd fredag den 19. august ved Tarup centret sammen med en grå stationscar, eller hvis de skulle vide, hvem de er, så hører vi meget gerne om det, siger Michael Lichtenstein.

Der er blevet leveret betonblokke af den type, der blev smidt ud fra broen, til anlægsbyggeri ved Tarup Centeret siden den 14. juni og frem til den 18. august i år.

I alt blev der smidt to betonblokke og to store sten ud fra motorvejsbroen på Langesøvej den nat mellen den 20. og 21. august, hvoraf den ene blok altså var dræbende.

Mangler stadig afgørende personer

Politiet har allerede fået mange henvendelser i sagen, men der er fortsat flere personer, som vidner har fortalt om, som politiet ikke har haft kontakt med. Helt konkret leder politiet stadig efter:

De her personer og føreren af den grå Volvo leder politiet stadig efter.

4-5 unge, der er set ved Skallebølle skole omkring klokken 3 den nat, hvor kvinden blev dræbt. Skolen ligger lidt over en kilometer fra gerningsstedet. Mindst en af de unge var en pige.

To personer der er set på motorvejsbroen på gerningstidspunktet, hvoraf den ene knælede ned.

En ældre grålig Volvo stationcar, der er set dreje ned ad Langesøvej i retning mod broen omkring gerningstidspunktet.

Der er stadig en dusør på 250.000 kroner udlovet til den, der kan komme med tip, der kan føre til opklaring i sagen. Dusøren er givet af organisationer, forretningsfolk og privatpersoner. Politiet håber, den kan motivere personer til at tale, som ellers har gået og gemt på en viden, om hvad der skete den nat på Langesøbroen over den fynske motorvej.