Politi løslader tre i sagen om drab på Frederiksberg

Tre mænd med bånd til rockergruppen Gremium har været fængslet siden i sommer i sag om skudopgør, der kostede 23-årig mand livet. Nu er de løsladt.

Københavns Politi valgte i går at løslade tre mænd med bånd til rocker-gruppen Gremium, og som har siddet fængslet siden i sommer for medvirken til bl.a. drabet på 23-årige Omid Mawlod.

Det bekræfter vicepolitiinspektør Torben Svarrer, Københavns Politi, over for TV 2.

- Vi kan bekræfte, at der i relation til den sag er sket løsladelse af tre personer, alle tre med tilknytning til den bandegruppering, der hedder Gremium, siger Torben Svarrer.

Han tilføjer, at sigtelserne mod de tre mænd fortsat er opretholdt.

Sådan skete drabet på Peter Bangs Vej

Omid Mawlod blev dræbt på Peter Bangs Vej på Frederiksberg 16. juni 2016 cirka kl. 23.02 under det, politiet mener var et skudopgør mellem banderne Gremium og Black Jackets.

Omid Mawlod sad på førersædet i en brugsstjålen bil, som politiet knytter til gruppen Black Jackets, og hvor i hvert fald yderligere to mænd befandt sig.

Politiet har tidligere beskrevet, hvordan bilen med de tre mænd kom trillende langsomt hen ad Peter Bangs Vej, og da den nærmede sig en adresse, hvor en toneangivende skikkelse fra Gremium opholdt sig med sin kæreste, trak den over i modsatte vejbane.

Da bilen nåede boligblokken, hvor Gremium-figuren holdt til, var der en skudveksling. Omid Mawlod blev ramt og døde af sine kvæstelser.

Københavns Politi mener, at der blev skudt fra begge grupper. Indtil i går var seks personer fængslet i sagen - herunder én in absentia, da han befinder sig i Pakistan og er efterlyst internationalt.

To af de seks mænd knytter politiet til Black Jackets og den beskudte bil, de resterende fire til Gremium.

Nu er tre af Gremium-folkene altså løsladt. Den sidste Gremium-rocker er identisk med den mand, der opholdt sig i blokken på Peter Bangs Vej. Hans Audi blev kort efter skudopgøret fundet fastkørt i et cykelstativ på en sidegade.

Angiveligt var bilen blevet brugt til at jagte og påkøre en skudsåret mand fra Black Jackets-gruppen.

Gremium-rockeren nægter sig ifølge TV 2's oplysninger skyldig. Kilder fra det kriminelle miljø og med kendskab til rockeren oplyser til TV 2, at han hævder, at der var tale om selvforsvar den aften.

Vicepolitiinspektør Torben Svarrer vil ikke udtale sig om, hvorfor der er sket løsladelse.

- Sagen er stadig under efterforskning, og den kører bag lukkede døre. Derfor kan jeg ikke udtale mig yderligere i øjeblikket, siger Torben Svarrer.

Den mand, som blev skudt og påkørt i forbindelse med skudopgøret, 21-årige Hamza Kazmi fra Rødovre, medvirkede for nyligt i et Station 2-indslag, hvor han var blevet interviewet over Skype fra Pakistan.

- Først og fremmest er min ven jo blevet dræbt. Og jeg er også blevet skudt, jeg blev ramt i hånden, og så er jeg blevet forsøgt dræbt ved at blive påkørt af en bil, og det er ikke en særlig rar situation, lød det for et par uger siden fra Hamza Kazmi.

Ifølge de oplysninger, som Københavns Politi har givet til Interpol, mistænkes Hamza Kazmi - og flere andre identificerede medgerningsmænd - for at have forsøgt at dræbe flere identificerede og uidentificerede personer fra Gremium-gruppen ved at skyde mod deres biler fra "flere køretøjer".

I interviewet med Station 2 sagde Hamza Kazmi selv således om årsagen til, at han befandt sig i en stjålet bil med skydevåben og - ifølge politiet - iført maskering:

- Jeg var på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt.

Hamza Kazmi sagde i forbindelse med interviewet, at han gerne vil hjem til Danmark. Men han ønsker ikke at rejse ud af Pakistan, før den internationale arrestordre er ophævet.

- Jeg er født og opvokset i Danmark. Jeg har intet at gøre i et pakistansk fængsel. Der er masser af rapporter om, at menneskerettighederne bliver krænket, og jeg kan blive udsat for tortur og mishandling, sagde han i slutningen af oktober.