Krimi

Politiet i stor aktion: Rydder kæmpe jointfabrik på Christiania

Task Force Pusherstreet har afsløret en jointfabrik på Pusherstreet, som Hell Angels og deres støttegruppe AK81 stod bag.

Københavns Politis Task Force Pusherstreet har tirsdag sat en stopper for en såkaldt jointfabrik på Pusherstreet på Christiania.

Gennem en målrettet og længerevarende efterforskning er det lykkedes politiet at kortlægge et større netværk af personer, som systematisk har produceret flere end 140.000 joints i en periode halvanden måned til brug for videresalg i Pusherstreet.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den såkaldte jointfabrik var placeret i et skur på Christianias område, og ifølge politiet blev stedet ledet af en større gruppe personer med tilknytning til rockerbanden Hell Angels og deres støttegruppe AK81.

- Dagens aktion bekræfter blot, at det er organiserede kriminelle, der står bag hashsalget i Pusherstreet, og i dette tilfælde forsyner sælgerne i Pusherstreet med færdigrullede joints, siger leder af Task Force Pusherstreet, Dannie Rise, i politiets pressemeddelelse.

Ni personer anholdt

I alt er ni personer mandag middag blevet anholdt - alle er sigtet for at have deltaget i og medvirket til fremstilling af over 100.000 joints.

En af de anholdte er en 30-årig dansk mand, der er fuldgyldigt medlem af Hell Angels Nomads. En anden af de anholdte er også en 30-årig mand med tilknytning til Hell Angels. De resterende syv personer er alle mænd i alderen 19 til 61 år.

Dannie Rise håber, at dagens aktion mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet vil presse de kriminelle så meget, at det bliver sværere og sværere for dem at drive deres forretning.

Politiet fortsætter efterforskningen af kriminaliteten i og omkring Pusherstreet.

Dannie Rise, leder af Task Force Pusherstreet

- De gode kræfter på Christiania har tidligere været ude at sige, at det ville være en hjælp, hvis folk ikke købte hash på Christiania. Vi vil gerne igen sende et klart signal til sælgere og leverandører om, at politiet fortsætter efterforskningen af kriminaliteten i og omkring Pusherstreet, og at køberne på samme måde går en endnu sværere tid i møde, hvis de ønsker at fortsætte med at købe hash på Christiania, siger Dannie Rise.

Politiet er i øjeblikket ved at ransage på forskellige adresser i København – herunder Hells Angels Nomads klubhus i Siljangade. De anholdte vil onsdag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.