Station 2

Kom aldrig hjem efter Tivoli-tur: Hvor er Morten?

Københavns Politi leder lige nu efter den 68 årige Morten Peder Oxvang Mortensen, der forsvandt sporløst den 20. oktober efter en dag i Tivoli.

Hvorfor besluttede Morten Peder Oxvang Mortensen sig for ikke at tage hjem efter en Tivolitur? Hvorfor tog han S-toget til Glostrup, når han egentlig skulle være taget hjem til Østerbro i København? Og hvor forsvandt han hen, efter han forlod toget og perronen i Glostrup?

Det er nogen af de mange spørgsmål, som Københavns Politi lige nu håber, at danskerne kan hjælpe med at give svar på, for lige nu har politiet stort set ingen spor at gå efter i eftersøgningen af den forsvundne 68 årige Morten Peder Oxvang Mortensen.

Forsvundet i Glostrup

Morten Peder Oxvang Mortensen blev sidst set på Glostrup station den 20. oktober, hvor han blev filmet af overvågningskameraer på perronen, da han ankom med B-toget fra Københavns Hovedbanegård klokken 19.05. Herfra ved Københavns Politi ikke, hvilken vej eller hvordan den ældre mand er kommet videre.

- Vi har ikke kunnet finde nogen transportmidler, han har benyttet derfra. Vi har undersøgt busser, taxaer og øvrige tog, og der er ikke noget, der tyder på, at han har benyttet dem. Han kommunikerede ikke med nogen. Det kan vi se på telefonen, siger Bjarke Dalsgaard Madsen fra Københavns Politi til Station 2 Efterlyst.

Efterforskningen viser, at der er signal fra Morten Peder Oxvang Mortensens mobiltelefonen i området i omkring tretten timer, før end den formentlig løber tør for strøm og signalet slukkes den 21. oktober. Den 68 årige havde desuden et kreditkort med sig, men det har ifølge politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen ikke været forsøgt brugt.

Skulle have været til Østerbro

Københavns Politi ved ikke, hvad Morten Peder Oxvang Mortensen lavede i Glostrup. Han skulle egentlig have været med toget i den modsatte retning fra Københavns Hovedbanegård til sit hjem på Østerbro, men af uforklarlige årsager tog han i stedet B-toget til Glostrup.

- Der er ikke noget som helst i vores efterforskning, der viser, hvorfor han skulle tage den vej eller tyder på, at han skulle have et ærinde der, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

Sikkert er det dog, at Morten Peder Oxvang Mortensen hverken virkede forvirret eller konfus, da han ankom til perronen i Glostrup, men roligt forlod S-toget og langsomt gik på perronen og ned ad trappen. Derefter forsvinder sporet af ham.

Høj og dårligt gående

Bjarke Dalsgaard Madsen og hans kollegaer hos Københavns Politi håber at høre fra vidner, der muligvis har set Morten Peder Oxvang Mortensen på eller ved Glostrup Station i efter klokken 19.05 den 20. oktober. Han burde umiddelbart vække lidt opsigt i området, fordi han er 192 centimeter høj og dårligt gående.

- Det mest genkendelige ved ham er, at han jo er temmelig høj og beskrives af familien som meget slank eller mager og udover det, så har han har ondt i hoften, så han går langsomt og haltende, forklarer Bjarke Dalsgaard Mortensen.

Da han forsvandt, var Morten Peder Oxvang Mortensen iført en sort kasket, sort skindjakke, sorte bukser samt sorte sko. Han har gråt hår med måne.

- Vi vil rigtig gerne have, at folk ransager deres hukommelse for, hvorvidt de kan have været på eller ved Glostrup Station torsdag aften den 20. oktober – og i de sene aftentimer også – og har set ham der. For der er som sagt noget der tyder på, at han er blevet i området, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

Oplysninger om Morten Peder Oxvang Mortensen kan gives til Københavns Politi på telefon 114.