Hizb ut-Tahrirs konference skabte ballade på Nørrebro

En demonstration mod at Hizb ut-Tahrir holder møde på Nørrebro, tiltrak autonome med sten og æg.

Hizb ut-Tahrir Skandinavien holdt søndag sin årlige konference i Korsgadehallen på Nørrebro i København, og det skabte ifølge politiet "dårlig stemning" uden for hallen.

Gruppen For Frihed, som er imod islamisering af Vesten, havde startet en moddemonstration. Og ifølge politiet blev denne demonstrationen søndag eftermiddag angrebet af en flok autonome.

Politiet var mødt talstærkt op, og det lykkedes betjentene at få skilt de to grupper ad, indtil Hizb ut-Tahrirs møde var slut.

- Så gik den ene gruppe hjem, og den anden gruppe listede lige så stille væk, siger vagtchef Henrik Svejstrup, Københavns Politi, søndag eftermiddag.

Dårlig stemning

Københavns Politis vagtchef oplyste tidligere søndag, at cirka 30-40 autonome var dukket op.

- Det skaber dårlig stemning derude. De kaster med æg og sten mod For Frihed, og det forsøger vi at få styr på nu, sagde vagtchef Henrik Brix tidligere på dagen.

Ifølge Henrik Brix var For Friheds demonstration lovligt anmeldt og bestod af cirka 30 deltagere, som mødte op ved Korsgadehallen omkring klokken 12.

For Frihed hed tidligere Pegida Denmark, som er en forkortelse af Patriotiske Europæere mod Islamisering af Vesten. Bevægelsen er inspireret af den tyske Pegida-bevægelse.

Vil bremse kommunalt udlån af lokaler

Den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir holdt søndag konference i hallen om den politiske kurs over for islam i Europa.

Det kan være sidste gang, at Hizb ut-Tahrir Skandinavien får lov at holde sit møde i kommunens lokaler.

Folketinget ventes i januar at vedtage en ændring af loven om folkeoplysning, der sætter en stopper for folkeoplysningsmidler og udlån af lokaler til foreninger, som aktivt arbejder for at afskaffe demokratiet.

Lovændringen, der har været meget omstridt, er aftalt mellem blå blok, Socialdemokratiet og SF.

Den skal ifølge Københavns Kommunes kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), være med til at stække en organisation som Hizb ut-Tahrir.