Krimi

Naturlæge skal i retten for at sælge cannabis-te og -olie

En nordsjællandsk mand er tiltalt for at dyrke 2000 cannabisplanter og være i besiddelse af cannabishonning.

En såkaldt naturlæge, der behandler syge med cannabis, skal i retten for at have dyrket flere end 2000 cannabisplanter og forsøgt at sælge forskellige produkter, der indeholder cannabis.

I 2014 skal han blandt andet have haft 1983 cannabisplanter og -stiklinger med henblik på at sælge det videre til et større antal personer.

Desuden var han ifølge anklageskriftet i besiddelse af 31,5 kilo cannabis-te og sprøjter med hasholie.

I februar dukkede politiet op på en adresse i Smørum, hvor der blev fundet 92 cannabisplanter. Dem er naturlægen også anklaget for at have dyrket.

På adressen havde han også cannabis-te og 33 glas med cannabishonning, fremgår det af anklageskriftet.

Hjemmeside kører endnu

Tidligere på året reklamerede den nu 40-årige naturlæge på sin hjemmeside med "Stærk THC-honning". THC er betegnelsen for et stof, der er i cannabis. Desuden fremgik det på siden, at man kunne købe THC-produkter til syge.

I dag eksisterer hjemmesiden fortsat, men nu står der, at de ikke sælger THC-produkter, men vejleder i brugen af dem.

For et par år siden fortalte naturlægen i flere medier om, hvordan han har hjulpet hundredvis af smerteplagede mennesker.

Ifølge anklagen mod ham forsøgte naturlægen i februar også at importere 130 kilo hamp, men pakken blev stoppet af Skat.

Ville sende cannabis med posten

Desuden er han anklaget for at forsøge at sende fem kilo cannabis-te, cannabis-olie og 30 gram hamp til forskellige personer i Danmark og Sverige.

Det mislykkedes dog, da chaufføren fra Post Danmark nægtede at viderebringe pakkerne.

Den 40-årige naturlæge blev varetægtsfængslet, efter politiet fandt de 92 cannabisplanter i Smørum. Han blev dog løsladt igen lidt over end en måned senere.

Sagen om den nordsjællandske naturlæge skal behandles i Retten i Hillerød 21. marts næste år. Der er kun sat den ene dag af til sagen.