Dreng idømmes fængsel for bombetrussel på fynsk bus

Humøret var højt, da teenager truede med bombe. Både buschauffør og politi tog dog truslen dybt alvorligt.

En 17-årig dreng er tirsdag blevet straffet med 60 dages betinget fængsel for at have truet med at sprænge en bus i luften.

Dommen er afsagt af Retten i Odense, der således afviser den tiltaltes krav om frifindelse.

Ifølge TV2 Fyn forklarede den dømte under retsmødet, at han om eftermiddagen 26. januar henvendte sig til chaufføren i en FynBus i Odense for at lave sjov:

- Jeg har en bombe i min rygsæk, skal drengen have råbt.

Humøret var højt

Ifølge den 17-årige var han sammen med en gruppe skolekammerater. De havde lige fået fri, og humøret var højt.

- Jeg syntes, det var lidt sjovt. Jeg havde slet ikke regnet med det kaos, som det medførte, forklarede drengen i retten.

Ifølge tiltalen skal en anden elev have gentaget truslen. Derfor var han også tiltalt i sagen, men retten valgte at forkaste anklagemyndighedens påstand.

Det skete blandt andet på baggrund af, at ingen af kammeraterne kunne bekræfte, at også han skulle have råbt, skriver TV2 Fyn.

Buschauffør tog truslen alvorligt

Sagen har fået voldsomme konsekvenser for buschaufføren, der tog truslen dybt alvorligt. Det kom til udtryk, da han valgte at evakuere bussen på baggrund af skolebørnenes adfærd.

Senere blev chaufføren sygemeldt - angiveligt på grund af episoden.

Selv om den dømte altså ikke havde til hensigt at true, blev han idømt 60 dages betinget fængsel. Det betyder, at han som udgangspunkt slipper for at komme i fængsel, såfremt han undlader at begå ny kriminalitet.