Krimi

Kampklædte betjente anholder mand - sprængstof fundet

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Beboere blev evakueret under en politiaktion mod en 24-årig mand, der er blevet sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Beboere i området blev evakueret, og en 24-årig mand blev anholdt ved en stor politiaktion på Peter Fabers Vej i det vestlige Aarhus, hvor Østjyllands Politi, ifølge en pressemeddelelse, fandt en "mindre mængde" sprænstof.

- Af hensyn til efterforskningen kan vi ikke uddybe det, siger Janni Lundager, pressekoordinator hos Østjyllands Politi til TV 2,

Politiet afspærrede et størrre område ved gaderne Møllevangs Allé, Ambrosius Stubs Vej og Vilhelm Bergsøes Vej.

Aktionen startede søndag morgen klokken 07.00, da politiet fik en anmeldelse om en mistænkelig genstand i en kælder.

Politiet kørte til stedet og afspærrede området, hvor de forsøgte at få kontakt til en beboer i en lejlighed.

Da beboeren, trods gentagne opfordringer fra politiet, ikke ønskede at komme ud af sin lejlighed, kastede politiet tåregas ind lejligheden, hvorefter han kom ud og blev anholdt. Der er tale om en 24-årig mand.

På videoen over artiklen ses den 24-årige blive ført ud af ejendommen i Aarhus V. efter anholdelsen. Den 24-årige er søndag eftermiddag ved at blive afhørt på politigården i Aarhus. Politiet oplyser, at han ikke er registreret på adressen.

Janni Lundager siger til TV 2, at den 24-årige er fra Aarhus-området, og hun oplyser til TV 2 at han er statsborger i Somalia.

Hun bekræfter også, at lejlighedens indehaver er til afhøring hos Østjyllands Politi. Ifølge TV 2's oplysninger er lejlighedens indehaver en 44-årig dansk mand. Til Ekstra Bladet  siger han, at han har lånt lejligheden ud.

- Jeg låner ofte min lejlighed ud, når jeg bor i kolonihaven, men den anholdte er ikke den samme person, som jeg har udlånt lejemålet til, siger den 44-årige til Ekstra Bladet.

. Til TV2 ØSTJYLLAND siger den person, der er registreret på adressen, hvor den 24-årige blev anholdt, at han har lånt lejligheden til nogle personer fra Somalia.

En ransagning mere i sagen

Søndag aften foretog Østjyllands Politi yderliegere en ransagning i sagen, på en adresse i Viby.

- Det var vores ransagning på Peter Fabers Vej, der gjorde adressen i Viby interessant, siger René Raffo, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi til TV 2.

Han oplyser også, at politiet forventer, at den 24-årige anholdte mandag vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling. Han vil blive sigtet for overtrædelse af våbenloven - og muligvis for grov overtrædelse af loven om våben og eksplosiver efter paragraf 192 A i straffeloven.

René Raffo vil ikke oplyse hvad slags sprængstof eller præcis hvor meget en "mindre mængde" betyder.

- Men der er tale om gram, og ikke om kilo, siger René Raffo.

TV 2 ØSTJYLLANDS reporter kunne tidligere fortælle, at man klokken 12.14 kunne høre lyden af to flashgranater, mens politiet råbte 'ned på maven' til personen eller personerne i lejligheden. En anholdt i lys hættetrøje blev derefter ført ud til en politibil.

Vidne fandt bombelignende genstand

TV2 ØSTJYLLANDSs medarbejder på stedet har talt med et vidne, der fandt en bombelignende genstand i kælderen i morges og derfor tilkaldte politiet.

- Vidnet fortalte, at han hørte et brag nede i kælderen i morges. Derfor gik han derned og fandt en bombelignende genstand. Han så en person, der forsøgte at gemme sig og ringede til politiet, siger TV2 ØSTJYLLANDs medarbejder.

Politiet er nu i gang med at undersøge den 24-åriges lejlighed, og Forsvarets bomberyddere er fortsat i gang med at undersøge den mistænkelige genstand i kælderen.

Politi, bomberyddere og ambulancer er massivt til stede ved stor politiaktion i Aarhus V.

Over middag blev afspærringen udvidet og Rullemarie kørt tættere på adressen.

Kort før klokken 14 fortalte en beboer på Peter Fabers Vej i Aarhus til TV 2, at der netop havde lydt en sirene, og at politiet råbte, at alle med vinduer ud mod vejen skullel trække væk fra vinduerne.

Østjyllands Politi oplyser, at de har evakuerede opgangene i nummer 37 og 39, og at beboerne i de omkringliggende opgange blev bedt om at søge væk fra vinduerne.

Klokken 15.20 oplyste politiet, at politits arbejde på Peter Fabers Vej vil vare nogle timer endnu. Borgere i området, der ønsker at vende tilbage til deres lejligheder, skal kontakte politifolk på stedet.

Ved 17-tiden oplyste TV 2's reporter på stedet, at politiets afspærringer i områder er fjernet.