Krimi

Røvere med klovnemasker satte ild til myggenet på barnevogn i Holstebro

De to mænd iført klovnemasker fik udleveret kvindens hævekort. BRENDAN MCDERMID / Scanpix Denmark

I forbindelse med røveri i Holstebro satte røverne ild til myggenet på en barnevogn. Ingen kom dog til skade.

I den senere tid har personer iført klovnemasker skræmt folk på gader og strædet over stort set hele landet.

Men tirsdag blev det ikke ved det at skræmme, da to mænd iført klovnemasker begik røveri mod en 28-årig kvinde i Holstebro.

De to mænd, der ud over klovnemasker var iført sort tøj, passede kvinden op, da hun kom gående ad Astrid Noacks Vej med sin barnevogn.

- De er bevæbnet med en kølle og en lighter, og i forbindelse med truslerne, sætter de ild til et myggenet på barnevognen, fortæller vagtchef Bjarne Askholm fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Hverken mor eller barn kom til skade i forbindelse med røveriet, men de to mænd fik udleveret moderens hævekort.

- Vi vil meget gerne høre fra folk, der måske har været ude at gå tur i området omkring klokken 17.30 og har bemærket noget, der kan hjælpe os til at finde frem til gerningsmændene, siger vagtchefen.

Røverne beskrives som 18-20 år gamle, og de talte dansk. De var iført hvide klovnemasker med blå øjne og røde næser. Efter røveriet løb de ad Wagnersvej mod syd.

Mindre end en time efter røveriet fik politiet en anmeldelse om, at to klovne havde skræmt en pige et par kilometer fra det sted, hvor røveriet fandt sted. 

- I den forbindelse fik vi fat på to drenge på 12 og 13 år. Der er umiddelbart intet, der tyder på, at de havde noget med røveriet at gøre, men det er alligevel pudsigt, at vi har to hændelser med så kort mellemrum, siger Bjarne Askholm. 

Drengene fik en formaning af politiet og blev hentet af deres forældre.