Krimi

Mand ventes at tilstå i stort mørkelagt rocker-kompleks

Retsdokumenter løfter nu for første gang sløret for hidtil mørkelagt sag med bånd til Bandidos. 42-årig mand ventes at tilstå om to uger.

Da den særlige politienhed mod rocker- og bandekriminalitet i Jylland og på Fyn, Task Force Vest, 2. juni 2016 fremstillede 17 personer i grundlovsforhør, skete det under stort hemmelighedskræmmeri.

Retsmøderne blev afholdt bag såkaldt dobbelt lukkede døre, hvilket betyder, at end ikke sigtelserne på de 17 slap ud. TV 2 kunne dog allerede samme dag afsløre, at flere af de anholdte var Bandidos-rockere.

Nu er politiet for første gang selv tvunget til at løfte noget af sløret i sagskomplekset. Det sker i forbindelse med, at de første straffesager i komplekset kommer for Retten i Randers.

En af sagerne - mod en 42-årig mand med bopæl lidt uden for Randers - forventes at køre som en tilståelsessag 4. november 2016. Ifølge retsmødebegæringen forventes han at tilstå fem forhold, der alle handler om køb af betydelige mængder amfetamin med henblik på videresalg.

Samlet set mener Task Force Vest, at den 42-årige har haft op mod 8,5 kilo amfetamin mellem hænderne fra december 2015, til han blev anholdt 1. juni 2016.

Desuden havde han planer om at skaffe yderligere et halvt kilo amfetamin, som dog gik i vasken, da en af hans leverandører ifølge retsmødebegæringen blev anholdt og varetægtsfængslet 1. december 2015.

Retsmødebegæringen afslører, at fængslingen i december 2015 af medkumpanen ikke fik den 42-årige til at stoppe sin kriminalitet. Heller ikke selv om politiet øjensynligt åndede ham i nakken.

Således skal den 42-årige f.eks. have modtaget ca. et kilo amfetamin foran en tatovør i Aarhus 29. april 2016 af to navngivne mænd. Den 42-årige tog narkoen med i sin bil og kørte ud af byen, og da en patrulje forsøgte at stoppe ham ved en skole nord for Aarhus, smed han ifølge retsmødebegæringen amfetaminen ud af vinduet og stak af.

Heller ikke den episode fik den 42-årige til at slå bak, mener politiet. Således står der i retsmødebegæringen, at efterforskerne fandt 1 kilo amfetamin hjemme hos den 42-årige, da man slog til 1. juni 2016.

Ifølge TV 2's oplysninger er den 42-årige ikke en del af Bandidos, men kender derimod folk fra klubben.

Anklager Gitte Dyhr Thomsen fra Task Force Vest ønsker ikke at tale om det store sagskompleks eller den 42-åriges rolle i det samlede billede, da sagerne indtil videre har kørt bag dobbelt lukkede døre.

Af retsmødebegæringen fremgår en række navne på medgerningsmænd, som Task Force Vest tilsyneladende forventer, at den 42-årige bekræfter, at han købt eller modtaget kilovis af amfetamin fra - eller opbevaret stofferne hos.

Den 42-åriges forsvarer, Michael Egholm, ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Hvis sagen falder ud, som Task Force Vest ønsker, vil anklageren bede Retten i Randers om at konfiskere den 42-åriges Harley Davidson-motorcykel og designerlamper og lydudstyr fra PH og B&O.

Sagen mod den 42-årige er ikke den eneste fra sagskomplekset, der er på vej i retten.

Allerede 25. oktober 2016 tager retten hul på en sag mod 44-årig mand og en 47-årig kvinde, der danner par.

Sagen mod den knytter sig til den 42-årige. En del af den amfetamin, som den 42-årige ventes at tilstå, fandt politiet nemlig på deres bopæl mellem Aarhus og Viborg.

Ifølge anklageskriftet sætter politiet således parret i forbindelse med ikke under fem kilo amfetamin.

2,7 kilo amfetamin fandt politiet under en ransagning 19. april 2016. Politiet fandt desuden ved samme lejlighed, hvad man vurderer er tom embalage fra mindst 2 kilo amfetamin mere.

Den 47-årige kvindes forsvarer, Lars Thousig, holder efterårsferie og har ikke været at træffe. Hans klient er i dag på fri fod.

Hendes samlevers forsvarer, Bjarne Frøberg, siger til TV 2, at han ikke må fortælle, om parret nægter sig skyldige eller har planer om at tilstå helt eller delvist, da alt indtil videre har kørt bag dobbelt lukkede døre.

Lidt kryptisk siger han dog:

- Du kan citere mig for, at sagen kommer til at handle om, hvad der skal til, for at man kan straffes for medvirken, siger Bjarne Frøberg.