Krimi

Politiets anbefaling: Det skal du gøre, hvis du møder skræmmende klovn

Flere tilfælde af klovne, der skræmmer forbipasserende, er blevet registreret i Danmark. Stop med det, lyder det fra politiet.

Et mystisk fænomen, hvor folk klæder sig ud som klovne og skræmmer mennesker på deres vej, har bredt sig til Danmark.

Seneste er der registreret fire tilfælde i Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politikreds.

Og der er tale om fire forskellige tilfælde, fortæller vagtchef Henrik Karlsen, der er godt træt af klovnenens færden.

- De render frem mod folk og råber og skriger. I nogle af tilfældene vifter de med knive og økser for at skræmme folk, fortæller han.

Han fortæller, at de personer, der klæder sig ud som klovne, risikerer straf – også selvom de ikke bærer våben.

- Det kan være en overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen, hvis man går rundt og skræmmer livet af folk. Det kan give en bøde på 1500 kroner, fortæller Henrik Karlsen.

Risikerer bøder

Og vælger man som klovn også at bære et våben, kan det blive en endnu dyrere fornøjelse, fortæller han.

- Våbenbesiddelse starter med 3000 kroner i bøde. I de grovere tilfælde kan de blive dømt for at true andre på livet, siger han, og tilføjer at klovnene også risikerer at skræmme folk så meget, at de tyer til vold.

Hvad skal man gøre, hvis man møder en af klovnene?

- Man skal reagere rationelt og fornuftigt. Hvis klovnen er truende, skal man sørge for at komme væk og så ringe til politiet, så vi kan få fat på dem, siger Henrik Karlsen.

Han anbefaler, at man ikke tyer til selvtægt, som man så det med en 20-årig mand i Holbæk, der slog en klovn i ansigtet. Men at man anmelder det til politiet i stedet for.

- Man risikerer at blive straffet, hvis man tyer til vold. I de tilfælde er det op til en dommer at afgøre, om man handlede i nødværge, siger Henrik Karlsen.

- Hold op med det pjat!

Og til sidst har han et budskab til de personer, der klæder sig ud som klovne.

- I skal holde op med det pjat. I en tid hvor ressourcerne hos politiet i forvejen er knappe, er det latterligt, at vi skal bruge tid på disse sager.