Krimi

Tys Tys-kilden fra Se og Hør har sagt nej for sidste gang

Peter Bo Henriksen - Se og Hørs hemmelige kreditkortkilde - har ikke følt behov for at tale til sit eget forsvar i Retten i Glostrup.

Tre tidligere chefredaktører og to journalister er afhørt i Se og Hør-sagen. 19 vidner har afgivet forklaring.

Men ugebladets hemmelige kreditkortkilde – Peter Bo Henriksen – har fredag for sidste gang fortalt dommeren i retssagen, at han ikke ønsker at afgive forklaring i retten.

Peter Bo Henriksen forbliver dermed helt tys tys.

- Det er fordi, jeg har vurderet, at hans forklaring til politiet er tilstrækkeligt til mit forsvar, siger Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for Peter Bo Henriksen.

Motiveret af hævn

Forklaringen er tidligere læst op i retssalen i Glostrup - og stammer fra et enkelt forhør, der blev foretaget, efter Peter Bo Henriksen sammen med Michael Juul Eriksen mødte op på politigården i Albertslund hos Københavns Vestegns Politi i 2014.

Med ordene, at det nok var ham, politet ledte efter.

Da var Se og Hør-skandalen allerede begyndt at ligne Danmarkshistoriens største medieskandale - en skandale, der tog afsæt i en bog udgivet af tidligere journalist på ugebladet, Ken B. Rasmussen, der var vred over, at han var fyret fra sit job.

I Retten i Glostrup har Peter Bo Henriksen to gange stået på tidsplanen i forhold til, at han skulle lade sig afhøre af først anklager og siden udspørges af de seks forsvarere - men begge gange har han kortfattet meddelt, at han på baggrund af vejledning fra sin forsvarer ikke har ønsket at udtale sig - en ret, som alle tiltalte har i en dansk straffesag.

Da retssagen begyndte 5. september, afviste han for første gang at afgive forklaring - da han fik muligheden igen 20. september, var svaret det samme:

- Nej, nej, sagde Peter Bo Henriksen, da retsformanden ville være sikker på, at han ikke ønskede at udtale sig.

- Med den konsekvens, at det her er hans sidste mulighed for at afgive en sammenhængende forklaring?, spurgte retsformand Mette Lyster Knudsen.

Og ja, sådan var det. Med mindre, der igen ville være tid, så kunne han måske få mulighed for at svare på enkelte spørgsmål - fredag var der tid, men svaret var det samme.

- Vi blev færdige med dokumentationen, og dommeren sagde, det var hans absolut sidste chance. Det var nu, muligheden var der – det ønskede han fortsat ikke, siger specialanklager Morten Frederiksen.

Anklager mener, der er beviser nok

Inden da havde Morten Frederiksen selv givet udtryk for, at anklagemyndigheden ikke længere havde behov for at afhøre Peter Bo Henriksen.

- Vi mener, vi har fået det frem, vi har brug for, sagde Morten Frederiksen.

Og det er de oplysninger, de fem øvrige tiltalte og 19 vidner er kommet med - samt lidt over 900 oplysninger om kreditkorttransaktioner og i nogle tilfælde cpr-numre, der omtales i nærheden af 600 sms-beskeder samt mailkorrespondancer.

Oplysninger, som Peter Bo Henriksen ifølge anklagemyndigheden har afsendt til ansatte på Se og Hør.

Retssagen fortsætter 3. november med anklagerens procedure. Det forventes, at der falder dom i sagen den 24. november.