Politiets bøn til velmenende borgere: Lad os om at efterforske Emilie Meng-sagen

Lad os om at efterforske Emilie Mengs forsvinden, lyder politiets bøn.

Hav respekt for, at det er politiet, der stĂĄr for efterforskningen. 

SĂĄdan lyder appellen endnu engang fra efterforskningslederne ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi. 

Appellen er rettet mod velmenende borgere, der føler behov for at handle og hjælpe med eftersøgningen af den 18-ĂĄrige Emilie Meng, der har været forsvundet siden 10. juli. 

Sagen vækker så stærke følelser, at nogle borgere - i deres iver efter at hjælpe - går for vidt. De har ligefrem skabt deres egen private efterforskning, skriver politiet i en pressemeddelelse. Og det skaber "forvirring, som misforståelser og unødige følelsesmæssige rutsjeture for de pårørende", lyder det fra politiet.

-Vi henstiller til, at man lader os stĂĄ for efterforskningen af den forsvundne Emilie Meng. Det er det, vi er sat i verden for, og vi har bĂĄde redskaberne og uddannelsen til det, siger efterforskningsleder Kim Kliver.

OvervĂĄgede pensionist pĂĄ skift

Et medlem af eftersøgningsgruppen 'Forsvundne Personer' fortæller til dagbladet BT, at gruppen er gĂĄet sĂĄ langt i dens eftersøgning af den forsvundne Emilie Meng, at den i august iværksatte sin egen overvĂĄgning. 

Gruppens medlemmer mistænkte den 67-ĂĄrig pensionist, FInn Petersen, fra Korsør for at holde den 18-ĂĄrige pige skjult i sit hus.

Medlemmer af 'Forsvundne Personer' begyndte derfor angiveligt at overvĂĄge pensionisten pĂĄ skift, sĂĄ de kunne følge efter husets beboere, nĂĄr de kørte til og fra hjemmet. 

- Da jeg finder ud af det, fĂĄr jeg det sĂĄ dĂĄrligt, fordi det strider imod min moral og etik. Det er jo selvtægt, siger et medlem af gruppen, Helle Flindtholm, til BT. 

- Jeg har ikke noget at skjule

Avisen har ogsĂĄ talt med et andet medlem af gruppen, der ligesom Helle Flindtholm er gĂĄet til politiet og har fortalt om overvĂĄgningen af den ældre mands hjem. 

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi bekræfter overfor BT, at der er kommet henvendelser om ulovlig overvĂĄgning. Det har dog ikke været muligt at bevise. 

Finn Petersen selv er chokeret over, at nogen angiveligt har overvĂĄget ham. 

- Tænk, at jeg ikke længere kan føle mig privat i mit eget hjem. Jeg har ikke noget at skjule. Jeg har tænkt mig at tale med politichefen om det, siger han til BT. 

Lad være at løbe med løse rygter

Finn Petersen ved udemærket godt, at der gĂĄr rygter om, at han gemmer pĂĄ den 18-ĂĄrige pige. 

Hans hjem er nemlig blevet ransaget "pĂĄ kryds og tværs" af politiet, fordi nogen har anmeldt ham. Og han er blevet afhørt flere gange. 

Han synes, det er "fair nok", at politiet reagerer, nĂĄr det har fĂĄet en henvendelse, selvom det ikke er rart. 

Politiet har ikke fundet spor af Emilie Meng hos den 67-ĂĄrige. Han er ikke en mistænkt i politiets øjne. 

-Vi vil gerne appellere til, at man tænker sig rigtig godt om, inden man begynder at løbe med løse rygter. Det skader såvel efterforskningen som Emilies pårørende, lyder det fra Kim Kliver fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Vagtchefen fra samme sted var for ikke engang en måned siden ude med en lignende bøn.

Frivillige endtevendte en sø

Et rygte florerede på internettet og fik en masse mennesker til at gennemsøge en sø i Korsør.

Politiet modtog ogsĂĄ henvendelsen om, at der var blevet set noget i søen, der kunne ligne et menneske. Men da politiet nĂĄede frem, var søen allerede endevendt. Uden spor af Emilie Meng.

- Lad os nu sige, at de mĂĄske havde fundet kvinden, sĂĄ havde de jo samtidig ødelagt spor pĂĄ et gerningssted. Det skyldes jo ikke ond vilje, men vi vil altsĂĄ have, at folk lader os om at foretage undersøgelserne disse steder, sagde vagtchefen.

Efterforskningen fortsætter

Den 18-ĂĄrige Emilie Meng blev sidst set ved Korsør Station, hvor hun skiltes med nogle veninder pĂĄ vej hjem fra en bytur 10. juli. 

Selvom tiden gĂĄr, fortsætter politiet ufortrødent. 

- Vi arbejder fortsat intensivt med at finde ud af, hvad der kan være sket den 10. juli. Og vi har stadig flere retninger vi kan bevæge vores efterforskning i, forsikrer efterforskningslederen.

Gruppen 'Forsvundne Personer' vil ikke kommentere beskyldningerne om ulovlig overvĂĄgning. Gruppens grundlægger siger, at politiet og familien er orienteret om alt, gruppen foretager sig.