Krimi

Hus beskudt to gange på en uge i Næstved: Kugler røg ind på børneværelse

To skud er natten til torsdag affyret mod hus i Næstved. Politiet efterlyser vidner, der har set gerningsmanden stikke af på knallert.

Natten til torsdag har der igen været et skyderi i Næstved. To kugler er gået gennem et husvindue til et værelse, hvor et barn lå og sov. Samme hus blev også skudt imod i sidste uge. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ingen er kommet til skade, og politiet har ikke fået fat i gerningsmanden.

- En knallert er hørt køre fra stedet, siger vagtchef Anders Mikkelsen.

Politiet har fundet to patronhylstre foran det hus, der blev skudt mod.

- Kuglerne gik gennem et vindue til et værelse, hvor et barn lå og sov, fortæller vagtchefen, som ikke har barnets alder.

Bekymrede over gerningsmændenes afstumpethed

Politiet fik anmeldelsen klokken 2.35. Skyderiet viste sig at være rettet mod det samme hus på Kildemarksvej, som der blev skudt mod i sidste uge, 4. oktober. 

- Vi er overbeviste om, at skudepisoden hænger sammen med de foregående skyderier, vi har set de seneste uger. Og politiet er stærkt bekymrede over denne udvikling og den afstumpethed, som gerningsmændene til stadighed udviser, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

- Vi har i forvejen indført visitationszone i hele Næstved og øget vores patruljering i byen. Men det er klart, at vi hele tiden vurderer, om vi kan understøtte med yderligere tiltag for at dæmme op for skyderierne.

Politiet efterlyser vidner

Vidner har set den formodede gerningsmand køre væk fra stedet på en knallert.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med borgere, der omkring klokken 2.35 kan have lagt mærke til en knallert i området ved Kildemarksvej, eller som har andre oplysninger, der kan hjælpe politiet. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Tredje skudepisode på samme vej

Skyderiet fandt sted på samme vej, hvor to mænd på henholdsvis 19 og 20 år blev lettere såret ved en skudepisode 2. oktober.

Dengang oplyste politiet, at de to mænd har relationer til rocker- og bandemiljøet.

To dage efter blev natteroen igen forstyrret af lyden af flere skud, som blev affyret mod samme hus som natten til torsdag. Her var der ingen tilskadekomne.

Natten til onsdag blev der skudt mod et hus på Sorøvej, hvor en kvinde lå og sov på førstesalen. Politiet mener, at skyderiet har forbindelse til den verserende bandekonflikt i Næstved. Ingen kom noget til.

Grundet de mange skudepisoder er der oprettet visitationszone i Næstved