Krimi

Seks nye visitationszoner efter uge med skyderier og vold

Farum er den seneste by, hvor politiet opretter en visitationszone på en uge. Skyderier og vold får skylden.

De seneste fire dage har forskellige politikredse på Sjælland oprettet i alt seks visitationszoner på grund af skud- og voldsepisoder i politikredsene.

Den seneste er i Farum, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse lørdag aften.

Oprettelsen sker på baggrund af en synlig optrapning af kriminaliteten og aktuelle skyderier i Farum, lyder det.

- Vores førsteprioritet er at opretholde trygheden for borgerne, hvilket er den primære årsag til, at vi opretter visitationszonerne, siger chefpolitiinspektør i Nordsjællands politi, Magnus Andresen, i meddelelsen.

- Politiets erfaring fra lignende situationer viser, at midlertidige visitationszoner har neddroslet eventuelle konflikter i de berørte områder.

Kan visiterer uden mistanke

I en visitationszone kan politiet blandt andet kropsvisitere personer uden at have en mistanke om, at de har gjort noget forkert. Normalt må politiet kun visitere på baggrund af en mistanke.

Tirsdag indførte Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi visitationszone i Næstved efter en række skudepisoder, hvor to unge mænd blandt andet blev lettere såret et par dage forinden.

Onsdag kom turen til Københavns Nordvest-kvarter.

Beslutningen blev truffet oven på flere voldelige episoder, konfrontationer og det, som Københavns Politi kalder utryghedsskabende adfærd.

Senest 4. oktober blev en ung mand stukket ned på åben gade i området.

Tre visitationszoner på Vestegnen

Og fredag blev der indført tre visitationszoner på Vestegnen i Hvidovre, Ishøj og Taastrup.

Der har på det seneste været flere skudepisoder i området. Sent torsdag blev en mand ramt af skud i Hvidovre. Og natten til torsdag blev der også affyret skud i Ishøj - uden at nogen dog kom til skade.