Krimi

Anklager vildledte vidner: Flere anklagere og politifolk skal undersøges i hashsag

En anklager blev tidligere på ugen fjernet fra en hashsag. Nu skal det undersøges, om hun har overtrådt loven, og om andre har gjort det samme.

Statsadvokaten for København beder nu Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) om at undersøge, hvorvidt en anklager har gjort noget strafbart i forbindelse med retssager om hashhandel på Christiania.

Samtidig skal det undersøges, om andre har gjort det samme.

Anklageren, der kommer fra Statsadvokaten i København, blev tidligere på ugen fjernet fra en ankesag om hashhandel. Det skete, da det kom frem, at hun tilsyneladende havde instrueret politividner i, hvad de skulle sige i retten.

- Det er en meget alvorlig og usædvanlig sag, som jeg aldrig tidligere har hørt magen til.

- Men jeg har sammen med Københavns Politi og efter drøftelse med Rigsadvokaten bedt politiklagemyndigheden om at undersøge, om der er handlet i strid med reglerne i forbindelse med behandlingen af retssagerne, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas i en pressemeddelelse.

Flere kan have gjort det samme

Anklagemyndigheden har også bedt DUP om at undersøge, om andre anklagere eller politifolk eventuelt kan have handlet i strid med reglerne i det pågældende sagskompleks.