Se og Hør fangede Line Baun Danielsen topløs: - Min yngste søn så forsiden i Brugsen

Kvalmende. Sådan beskriver tv-værten Line Baun Danielsen den overvågningen, der sikrede ugebladet Se og Hør historier om hendes privatliv.

- Mit hjerte gik i stå.

Ordene falder i Retten i Glostup, hvor Line Baun Danielsen er indkaldt som vidne.

- Det var alt fra kyssebilleder til billeder, hvor jeg var ved at skifte bikinitop. Jeg havde aldrig optrådt i bikini og havde ikke noget ønske om det, siger hun fra vidneskranken.

I sommeren 2010 var tv-værten Line Baun Danielsen på en hemmelig ferie med sin daværende kæreste på den italienske ø Sardinien. Men en otte-siders billedreportage i sladderbladet Se og Hør viste kort efter hjemkomsten, at rejsen ikke var helt så privat, som de ellers havde planlagt.

Bladet ramte butikkerne, inden hun kunne nå at advare sine børn.

På forsiden var et billede af Line Baun Danielsen ved en pool iført bikini med det ene bryst bart. Brystet var maskeret, men kun på forsiden. Inde i bladet var der ingen sløring.

- Jeg forsøgte at ringe til min eksmand, som var på ferie med børnene. Men jeg nåede ikke at få fat på ham, så min yngste søn så forsiden med sin farmor i Brugsen.

Tiltalt i Se og Hør-sagen Kim Henningsen var chefredaktør på ugebladet i 2010, og han har i dag intet problem med at se Line Baun Danielsen i øjnene, fortæller han kort før retsmødets begyndelse.

- Jeg har ingen dårlig samvittighed. Når man vælger at lægge sig topløs ved en pool med flere hundrede mennesker, så er det den risiko, som man løber, siger han til TV 2.

Line Baun Danielsen solede ikke topløs, men var blot ved at skifte bikinitop. Det understreger overfor TV 2.

Seks tiltalte i danmarkshistoriens største medieskandale

Line Baun Danielsen er en af de kendte danskere, hvis kreditkorttransaktioner blev afluret af den såkaldte Tys Tys-kilde, Peter Bo Henriksen. Han var ansat hos IBM og PBS og har ifølge anklageren tjent mindst 430.000 kroner på at sælge oplysninger til Se og Hør.

Nu er han tiltalt i danmarkshistoriens største medieskandale.

Mindst 163 danskere er blevet overvåget – og mindst 35 transaktioner fra Line Baun Danielsens Mastercard er blevet sendt til journalister hos ugebladet, mener anklageren.

Tv-værten er indkaldt som vidne i Se og Hør-sagen, hvor fem tidligere medarbejdere på Se og Hør og Tys Tys-kilden er tiltalt for at overtræde straffeloven.

Opkald fra Se og Hør

”Velkommen hjem fra ferie”.

En journalist fra Se og Hør var i den anden ende af røret, da Line Baun Danielsen vel hjemvendt fra Sardinien tog telefonen.

Hun mente ellers selv, at hun havde maskeret sin rejse godt. Turen til Sardinien var booket gennem TV 2s rejsebureau på to forskellige fakturer, hotellet lå afsides og var ikke populært blandt danske turister og kun ganske få personer vidste, at hun skulle på ferie med kæresten.

Uvidende om hvilke billeder, der snart skulle blive tilgængelige for Se og Hørs læsere, stoppede hun hurtigt samtalen.

- Du ved godt, at jeg ikke ønsker at tale med Se og Hør. Jeg sagde farvel og lagde på. Jeg havde ingen idé om, at det handlede om en otte-siders billedserie, siger Line Baun Danielsen.

Det er bare løgn

Dagen inden bladet ramte de danske kiosker, blev Line Baun Danielsens daværende kæreste advaret fra en ven i mediebranchen. En rædsom følelse slog ind over tv-værten, da hun fik beskrevet de billeder, som nærmede sig trykkeriet.

- Jeg tænkte, at det er simpelthen løgn. Det gør de bare ikke. Det er billeder, som jeg oplever som meget krænkende. Også for mine børn.

Hvordan kunne Se og Hør vide, hvor Line Baun Danielsen og kæresten befandt sig?

- Jeg undrede mig stærkt over de detaljerede oplysninger, som nærmest på minuttet beskrev, hvad vi havde lavet, og hvornår jeg var landet, siger Line Baun Danielsen og uddyber:

- Jeg havde simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, at oplysninger om, hvor jeg var, kunne være tilvejebragt på anden vis, end at nogen havde set mig.

Undertøj og ting fra baren

1. juli 2010 fik den tidligere journalist hos Se og Hør Kasper Kopping, der er tiltalt i sagen, en sms fra Tys Tys-kilden.

  1. Peter Bo Henriksen

    Line Baun, intimissimi \\Algehero\ tøj kl. 19.06, 59 euro, calzedonia \\Algehero\ tøj, kl. 18.51, 44. euro + bar aquatica \\Algehero\ barer, kl. 20.47, 53 euro + tensione in \\Algehero\ tøj, kl. 18.19, 500 euro :-)

Se og Hørs hemmelige kreditkortkilde, der på ugebladet gik under navnet Kreditkort Bo, havde trukket oplysninger på Line Baun Danielsens kort, og sms’en afslørende, hvor hun havde brugt sit Mastercard.

Kontanter fra hæveautomat

Oplysningerne skulle blive ved med at flyde, viser en mail fra en anden Se og Hør-journalist til Kasper Kopping.

”Hej Kasper. Vil du sende mig info efterhånden, som det tikker ind på din tlf. Og hvis du vil sende mig adresse på butikker og den der klub, de havde været på. Takker.”

- Det var en del af tjansen, at han (Tys Tys-kilden, red.) selv var på og vidste, at han skulle være mere på, når der var noget i gærde. Vi var taget til Italien, og det her var det aktuelle nu, sagde Kasper Kopping den 13. september, da han afgav sin forklaring i Retten i Glostrup.

Under turen leverede Tys Tys-kilden informationer om kærestens kontanthævninger og Line Baun Danielsens betalinger på restauranter.

- Der var tale om et nyt par på ferie. Det kan næsten ikke blive bedre. Det er klart, når man lander en forside, så er man glad, sagde Kasper Kopping.

Virkelig kvalmende

Først i 2014 blev Line Baun Danielsen – og resten af verden – bekendt med Se og Hørs kontroversielle arbejdsmetoder.

Den tidligere Se og Hør-journalist og debutforfatter Ken B. Rasmussen havde detaljeret beskrevet dagligdag på det fiktive ugeblad ’Set og Hørt’ i sin roman ’Livet, det forbandede’, hvor en hemmelig kilde udleverede kreditkortoplysninger om kendte og kongelige.

- Jeg var rystet. Som virkelig, virkelig rystet. Jeg var enorm krænket. Det var virkelig kvalmende, siger Line Baun Danielsen og uddyber:

- Kontokort er nok noget af det mest private, som man har. Man forestiller sig ikke at nogen - udover en selv og ens bank - kan se, hvad man laver. Jeg er blevet beluret og blevet krænket. Det var stærkt ubehageligt.

Udover turen til Sicilien blev oplysninger fra Line Baun Danielsens korttransaktioner brugt til at skrive flere historier.