Efter ekskonens død søgte Kasper Bech Holten fred: Se og Hør fulgte efter ham

Se og Hør fulgte efter den tidligere operachef Kasper Bech Holten, da han forsøgte at få et pusterum efter ekskonens død.

I september 2008 døde tv-værten Kamilla Bech Holten af kræft kun 36 år gammel.

For hendes eksmand Kasper Bech Holten, der i et godt stykke tid havde været sammen med sin nye kæreste Signe, var det en turbulent tid.

- Det var voldsomt. Både Kamillas død og begravelsen. Der sad jo journalister inde i kirken og skrev om, hvornår jeg græd, og hvornår jeg tog min fars hånd, siger Kasper Bech Holten, der i 2008 var operachef på Det Kongelige Teater.

Han og kæresten besluttede sig for at tage væk og ”få et pusterum fra Danmark”. På det tidspunkt uvidende om, at sladderbladet Se og Hør fulgte efter dem.

Kasper Bech Holten er en af de mindst 163 kendte og kongelige danskere, som har fået deres kreditkorttransaktioner overvåget af den såkaldte Tys Tys-kilde, Peter Bo Henriksen, som solgte oplysningerne til Se og Hør.

Tirsdag vidner han i Retten i Glostrup, hvor fem tidligere medarbejdere på Se samt Hør og Peter Bo Henriksen er tiltalt i den såkaldte Se og Hør-sag.

Brug for fred

Kasper Bech Holten fortalte kun to personer om rejsen i oktober 2008. Sin mor og sin betroede sekretær. Ingen andre skulle vide, hvor han og kæresten skulle holde ferie.

- Vi havde brug for at komme væk og være os selv – uden journalisterne vidste, hvor jeg var eller kom og bankede på vores dør, siger Kasper Bech Holten.

Parret fløj til Rom og lejede en bil, som tog dem til den lille kystby Sorrento syd for Napoli. Her skulle de slappe af og genfinde freden.

Italiensk operachef?

Freden varede dog ikke længe. 

En dag meddelte receptionen, at der stod en mand fra operaen i Rom ved porten til hotellet. Han ville tale med Kasper Bech Holten, men da den daværende danske operachef kom ned, var han væk.

- Det lød mærkeligt, og det slog mig, at nogen måtte være efter os. Signe og jeg blev enige om, at der nok var nogen, som havde fundet os, siger Kasper Bech Holten i retten.

Med en stærk fornemmelse af, at nogen ønskede at fange parret på et billede sammen, valgte de at forlade hotellet og begive sig ud i byen for at spise frokost.

- I stedet for at lade hele resten af turen styre af denne her frygt, så tænkte jeg: Lad dem da få det billede, så vi kan få fred, siger Kasper Bech Holten.

”Vi fandt ham og kæresten i Sorrento”

Hans intuition holdt stik, for 16. oktober 2008 udkom Se og Hør med et stort billede af Kasper Bech Holten og kæresten på forsiden.

”Kasper efter Kamillas død. Vi fandt ham og kæresten i Sorrento. Et kys for livet,” stod der med store bogstaver.

Inde i bladet kunne man se billeder af de to spise frokost og gå hånd i hånd i Sorrentos gader.

- Vi havde besluttet os, at vi kyssede og holdt i hånd. Som vi ellers ville have gjort det. Alternativet var, at de bare komme igen dagen efter, siger Kasper Bech Holten fra vidneskranken.

”Det forelskede par hyggede sig med intime middage,” skrev journalisterne bag artiklen. En af dem var Ken B. Rasmussen, der er en af de tiltalte i sagen.

Hotel- og restaurantregninger

Mens parret var på ferie i Sorrento tikkede informationer og to korttransaktioner ind fra Se og Hørs Tys Tys-kilde, Peter Bo Henriksen. Det viser en mail fra den 6. oktober 2008 sendt fra den daværende journalist hos ugebladet Kasper Kopping, der også er en af de tiltalte i sagen, til Ken B. Rasmussen.

“Grand Excelsior Vittoria Hotel, Sorrento 3/10 kl. 16.03, 605 euro Ristorante Café de Paris I Rom 4/10 kl. 22.33 126,40 euro.”

Oplysningerne afslørede, hvor Se og Hør skulle lede, hvis de ville finde Kasper Bech Holten.

Meget vred

Dengang forstod Kasper Bech Holten ikke, hvordan ugebladet havde fundet frem til dem. Havde de fulgt efter bilen fra Rom? Er der nogen, som har sladret?

- Jeg havde alle mulige fantasier i hovedet, men havde ikke fantasi til at forestille mig, hvad som egentlig var sket, siger Kasper Bech Holten.

Da Se og Hørs arbejdsmetoder kom frem i 2014, kontaktede han politiet.

- Jeg blev vred. Meget vred faktisk. Det føltes meget forulempende. Det var meget voldsomt, siger Kasper Bech Holten.