Se og Hør-sagen

Tys Tys-kilde nægter igen at tale - men brugte tiphonorar på tv, stereoanlæg og rejser

Selvom Tys tys-kilden ikke ønsker at udtale sig, er hans forklaring for første gang dokumenteret i retten.

It-teknikeren Peter Bo Henriksen har indrømmet, at det er ham, der var udleverede kendte og kongeliges kreditkortoplysninger til ugebladet Se og Hør.

- Han erkender jo, at det er ham, der har sendt oplysninger til Se og Hør, sagde Michael Juul Eriksen mandag morgen i Retten i Glostrup, hvor retssagen, der kaldes Danmarks største medieskandale, har nået den niende dag.

Peter Bo Henriksen er som sædvanlig mødt op i retten med det mørke hår strøget tilbage og skjorten stoppet ned i et par designerjeans - ofte har skjorten været mere afdæmpet i farverne, i dag er den pink som jakken på det billede, TV 2 er i besiddelse af fra dengang i 2013, Peter Bo Henriksen i selskab med blandt andre Keld og Hilda så Danmark og Emmelie de Forest vinde det internationale Melodi Grand Prix.

Michael Juul Eriksen er forsvarer for Peter Bo Henriksen, og efter hans råd har Tys Tys-kilden siden retssagens første dag - den 9. september - til fulde levet op til sit øgenavn i retten.

Han har som den eneste af de seks tiltalte indtil videre nægtet at lade sig afhøre. Mandag var anden gang - og svaret var det samme:

- Nej, nej, sagde Peter Bo Henriksen, da retsformanden ville være sikker på, at han ikke ønskede at udtale sig.

Sidste chance for Tys Tys-kilde

- Med den konsekvens, at det her er hans sidste mulighed for at afgive en sammenhængende forklaring?, spurgte retsformand Mette Lyster Knudsen.

Og ja, sådan er der, og i princippet har Peter Bo Henriksen nu forpasset sin mulighed for at afgive en samlet beskrivelse af det, er skete - med mindre, at der alligevel vil være tid i de senere retsdage. I det tilfælde vil han kunne få mulighed for at svare på spørgsmål.

Forhør hos politiet

Efter en protest fra forsvaret og en pause, hvor retsformanden sammen med de to domsmænd trak sig tilbage for at vurdere situationen, besluttede de på anklagerens opfordring, at en tidligere politirapport kan tillades som dokumentation.

En politirapport fra 6. maj 2014. Fra første gang Peter Bo Henriksen henvendte sig til Københavns Vestegns Politi sammen med sin advokat - med Michael Juul Eriksens ord fordi "man følte, at det var ham, man ledte efter".

I første omgang ønskede Peter Bo Henriksen ikke at lade sig afhøre, men da han med sin forsvarers ord fik at vide eller ligefrem "blev truet med", at han ville blive fremstillet i grundlovsforhør og søgt varetægtsfængslet, ombestemte han sig. Og forklarede efter en gennemgang af sin uddannelse som systemadministrator, at ja, han havde videregivet kreditkortoplysninger på en række kendte.

Michala Kjær var hot

Blandt dem prins Joachim, Line Baun Danielsen, Morten Helveg og Anette Uttenthal.

- Og han huskede især Michala Kjær, som havde været meget hot, læser anklageren op fra politiforhøret, der ikke er gennemlæst eller underskrevet, men altså med rettens beslutning alligevel kan anvendes som dokumentation i retssagen.

Anklageren læser videre op, at Peter Bo Henriksen forklarede, at han også søgte på de kendte i sin fritid, og at han havde læst i Se og Hør, at ugebladet havde en tiptelefon.

Han søgte på prins Joachim og fandt ud af, at hans bryllupsrejse gik til Vancouver i Canada, og så ringede han til ugebladets telefon med tippet.

- Sigtede spurgte, om der var penge i det. Det var der, læser anklageren op.

Tv, rejser og stereoanlæg

Flere oplysninger blev sendt pr. sms til ugebladet, der med stor succes kunne følge efter brudeparret i Canada og herefter blev Peter Bo Henriksen indkaldt til et møde med Se og Hørs Chefredaktør, Henrik Qvortrup, hvor de efter en forhandling aftalte, at det fremadrettet skulle koste ugebladet 10.000 kroner hver måned, at Peter Bo Henriksen på opfordring kunne søge på særlige kendte.

I alt blev Peter Bo Henriksen aflønnet med måske 300.000 kroner, oplyste han indledningsvis til politiet - noget mindre end de 430.000 kroner, anklagemyndigheden anslår i sit anklageskrift.

Penge, der ved aflevering af bilag ifølge Peter Bo Henriksen blandt andet betalte for et stereoanlæg, et tv og en rejse. Anklagemyndigheden har i løbet af retssagen søgt at påvise, at de desuden er gået til blandt andet badmintontræning, en rejse til Thailand og en restaurationsregning til Wallmanns Saloner på 20.000 kroner.

Og endelig forklarede Peter Bo Henriksen i politiforhøret, at han kun havde solgt kreditkortoplysninger til Se og Hør. Ikke til rockere eller andre.

Hul i Nets skal gennemgås

I stedet for afhøring af Peter Bo Henriksen er mandag i Se og Hør-sagen istedet indlet med at en sikkerhedsrådgiver i detaljer fortæller om de interne undersøgelser, Nets har foretaget for at påvise Peter Bo Henriksens søgemønstre på kendte personer. Senere mandag skal en kundechef fra Nets med viden om søgemønstre afgive forklaring.

To vidner, Peter Bo Henriksen og hans forsvarer Michael Juul Eriksen altså ønskede at høre inden, at Peter Bo Henriksen selv blev afhørt.

Der forventes dom i sagen 24. november 2016. Alle seks tiltalte nægter sig skyldige.