Krimi

Politiet løslader formodet brandstifter: 'De har en svag sag'

København er hærget af en række bilbrande. Mathias Øgendal
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Den 21-årige mand, som blev anholdt af Københavns Politi den 24. august for de mange bilafbrændinger på Amager og Christianshavn, er nu blevet løsladt

Hovedstadsregionen har i over en måned været plaget af utallige påsatte bilbrande.

De mange brande startede for alvor den 20. august, hvor mere end ti biler blev sat i brand på Christianshavn og Amager.

Politiet satte ind med stor indsats, og allerede dagen efter sagde Københavns vicepolitiinspektør, Rasmus Bernt Skovgård, at man ikke ville "tolerere systematiske afbrændinger af biler på gaden i København."

- Det er helt åbenlyst, at det skal bremses i opløbet, sagde Rasmus Bernt Skovgård ved et pressemøde om bilbrandene.

Allerede få dage efter, den 24. august, lykkedes det for Københavns Politi at anholde en mand, som blev sigtet for 32 forhold. Politiet fandt frem til manden med offentlighedens hjælp, efter han blev efterlyst med overvågningsbilleder.

Siden da har den 21-årige mand siddet varetægtsfængslet i sagen, der bliver ført for lukkede døre i Københavns Byret.

21-årig løsladt

I dag tog sagen en drejning. Nu er den 21-årige blevet løsladt.

- Han er blevet løsladt i dag, siger Erbil Kaya, der er forsvarsadvokat for den 21-årige mand, til TV 2 Lorry.

Han fortæller videre, at hverken han eller hans klient har fået nogen begrundelse for løsladelsen. Alligevel mener forsvarsadvokaten, at løsladelsen viser, at politiet har en svag sag.

- De har selvfølgelig slået et større brød op, end de kunne bage, siger han.

Den 21-årige er sigtet for i alt 32 forhold, men allerede ved politiets begæring om varetægtsfængsling mødte Københavns Politi modstand i den højaktuelle sag.

- Det er ret voldsomt at sigte en person for 32 forhold, når rettens så siger, at der kun er stærk begrundelse for to af forholdene, som så fører til varetægtsfængsling, siger Erbil Kaya.

Advokat: Politiet står med svag sag

Den 21-årige er dog stadigvæk sigtet i sagen - og for alle 32 forhold - men ifølge forsvarsadvokaten er løsladelsen første tegn på, at sigtelserne frafalder.

- Jeg synes, at det er et vink med en vognstang, hvor sagen bliver båret hen, når man løslader folk i en så alvorlig sag som denne med 32 forhold. Jeg mener, at det er ret usædvanligt, at man skulle løslades, hvis man står bag 32 bilafbrændinger.

Bitter over varetægtsfængsling

Selv har Erbil Kaya haft kort kontakt med sin klient, efter han blev løsladt.

- Jeg har haft en meget kort samtale med ham. Han er selvfølgelig glad for at være blevet løsladt, siger Erbil Kaya og fortsætter:

- Jeg synes, at jeg på hans stemme kunne mærke en vrede og irritation over, at han har været varetægtsfængslet i seks ugers tid. Det er ganske lang tid at sidde varetægtsfængslet i et lille rum med en times udgang. For derefter at blive løsladt.

Ifølge forsvarsadvokaten vil det ende med en erstatningssag, hvis politiet vælger at frafalde sigtelserne.