Krimi

Drama i landsretten: Inhabil anklager i Christianiasag trækker sig

Anklageren beskyldes for at have stillet stærkt ledende spørgsmål til politividner. Forsvarer i sagen kalder det en skandale.

Anklager Trine Outzing Sorgenfri, der har været anklager i de store sager om hashhandel på Christiania har trukket sig på grund af beskyldninger om inhabilitet.

Beslutningen af truffet af Statsadvokaten i København, der overfor Østre Landsret begrunder det med "den hidtidige anklagers forberedelse af sin sag", oplyser kommunikationschef Mikkel Thastum fra Anklagemyndigheden.

Ifølge TV 2's oplysninger skyldes anklagerne om inhabilitet, at anklageren skal have stillet meget ledende spørgsmål til en række politividner, der har vidnet mod de tiltalte hashhandlere fra Christiania.

Dertil kommer, at Anklagemyndigheden tilsyneladende har forsøgt at skjule de ledende spørgsmål overfor forsvarerne i sagen, der havde bedt om at se de spørgsmål, som politividnerne skulle svare på. Der var tale om en række politifolk, der skulle identificere hashhandlerne i Pusher Street. Ifølge TV 2’s oplysninger havde anklagemyndigheden i første omgang udleveret papirer til forsvarerne, som skjulte de spørgsmål, der blev stillet til politividnerne.

- Det er en skandale. Det er uhørt, hvis det er den måde man fører sådan en stor sag på. Man må selvfølgelig ikke stille så ledende spørgsmål til vidnerne, siger en af forsvarerne i sagen, advokat Jan Schneider til TV 2.

Sagen mod de tiltalte hashhandlere er i første omgang udsat til i morgen, hvor sagens parter skal mødes for at diskutere, hvilken betydning historien skal have for sagens videre forløb.

Anklagemyndigheden mener dog ikke, at udskiftningen af anklageren har betydning for sagens forløb.

- Det er Landsretten der skal afgøre, hvad betydning det skal få. Men vi har fortalt landsretten, at vi ikke mener der er noget behov for, at sagen skal gå om. Sagen kan køre til ende uden problemer. Når der er berammet et nyt retsmøde, så er det business-as-usual, sigerMikkel Thastum fra Anklagemyndigheden.

Det er forsvarerne i sagen ikke helt så sikre på.

- Vi må se på, hvilken betydning disse vidneudsagn har haft for sagen hidtil, og hvad det skal have af betydning for sagens videre forløb, sigeradvokat Jan Schneider.