Krimi

To unge mænd fra bandemiljøet skudt i nat

Adskillige personer i Næstved hørte skud lige efter midnat. To mænd på 19 og 20 år er indlagt med skudsår.

To mænd på 19 og 20 er natten til søndag blevet ramt af skud i Næstved.

 Ingen af de to mænd blev alvorligt såret af skuddene, og de er begge uden for livsfare.

 - Formentlig er de begge ramt af et enkelt skud, sagde vagtchef Anders Mikkelsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tidligt søndag morgen.

Politiet mener, at skyderiet hænger sammen med en skudepisode, der for nyligt fandt sted på Parkvej i Næstved, hvor en 30-årig mand blev ramt. Ofrene ved begge skyderier har relationer til rocker-/bandemiljøet, og ifølge der er derfor stærke indikationer på, at gerningsmændene skal findes i disse miljøer.

- Det er naturligvis ikke på nogen måde acceptabelt, at der skydes i det offentlige rum. De seneste to skudepisoder er efter politiets vurdering udslaget af en konflikt i det kriminelle miljø, og handlingerne er derfor ikke rettet mod den almindelige borger, siger politiinspektør Kim Kliver.

Ingen anholdte

 Kort før klokken 09 har politiet endnu ikke anholdt nogen, ligesom motivet til skyderiet er ukendt.

 De to mænd blev ramt ved adressen Kildemarksvej 30 i Næstved. Skuddene blev hørt af flere personer, der klokken 00.15 alarmerede politiet.

 Men om skuddene blev affyret indenfor eller udenfor er også noget, som efterforskerne mangler at få styr på.

Mulig sammenhæng med udbrændt bil

 Senere på natten fandt politiet en udbrændt bil på Petersmindevej ved Fuglebjerg.

 - Men vi ved ikke, om der er en sammenhæng med skudepisoden. Det er noget af det, som vi skal have undersøgt nærmere, siger vagtchef Jesper Lovmand.

 Næstved har gennem de senere år været plaget af bandekriminalitet. Men da politiet ikke kender motivet til nattens skyderi, kan man endnu ikke sige noget om, hvorvidt det er banderelateret.

 Så sent som forrige fredag blev en 30-årig mand ramt af flere skud i byen, og få timer senere blev en mand anholdt i sagen.

 Politiinspektør Kim Kliver oplyste dengang, at skudepisoden sandsynligvis var banderelateret.

 - Den personkreds, vi arbejder med, har en relation til bandemiljøet, men man kan naturligvis godt være en del af bandemiljøet uden at have noget med skudepisoden at gøre, sagde Kim Kliver.