Krimi

Herlufsholm kendte til overgreb på pige i flere dage

Allerede mandag aften fik kostskolen kendskab til sag om seksuel krænkelse, men sagen blev først politianmeldt torsdag.

Ledelsen på Herlufsholm Skole har i flere dage kendt til en sag om et formodet overgreb på en pige i 8. klasse, oplyser skolen i en meddelelse på sin hjemmeside.

Torsdag kom det frem, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde anholdt en person og sigtet vedkommende for voldtægt på Herlufsholm Kostskole i Næstved.

Siden da har der været stilhed fra både skolen og politiet omkring de nærmere omstændigheder, men rektor Flemming Zachariasen oplyser nu på hjemmesiden, at de involverede elever er en pige fra 8. klasse og en dreng, der går i 9. klasse på skolen.

Ifølge rektoren kom sagen frem efter sengetid mandag aften, og næste morgen samledes ledelsen for at skabe sig et overblik over hændelsesforløbet.

Skolen tilkaldte specialist

Pigen blev indlagt på skolens sygehus, og Herlufsholm kontaktede hendes forældre, der herefter ankom till skolen. Samtidig tilkaldte skolen en ekstern specialist i mediation og seksuelle krænkelser.

Tirsdag eftermiddag talte pigen med specialisten, og da hendes forældre nåede frem, deltog de i et møde med rektor samt lederen af grundskolen. Skolens ledelse opfordrede herefter pigen og hendes forældre til at vurdere, om sagen skulle politianmeldelses. Herefter tog pigen med hendes forældre tilbage til hjemmet. 

Torsdag eftermiddag valgte pigen så gennem familiens advokat at anmelde drengen for seksuel krænkelse. Herefter henvendte politiet sig på skolen, hvor drengen cirka klokken 16 blev anholdt og kørt til afhøring.

Torsdag aften informerede ledelsen alle kostskolens elever og medarbejdere om sagen.

- Vi er alle - elever og medarbejdere - dybt berørte af situationen, og vi vil fra skolens side på enhver måde bistå politiet med deres undersøgelse og naturligvis fortsat have kontakt med begge elevers forældre, i det omfang politiets udredning af sagen tillader det, skriver rektor Flemming Zachariasen.

Dreng løslades fredag

Den anklagede dreng har ligeledes været til samtale med skolens ledelse og den tilkaldte specialist.

Fredag formiddag oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at drengen nu er blevet afhørt og vil blive løsladt i løbet af dagen. Han fremstilles dermed ikke i grundlovsforhør, men sigtelsen mod ham opretholdes, oplyser politiet.

- Vi fortsætter efterforskningen af sagen, som på et senere tidspunkt vil blive overdraget til anklagemyndigheden, siger vicepolitiinspektør Peter Haslund i en pressemeddelelse.

Politiet har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Herlufsholm Skole og Gods er mere end 450 år gammel og blev grundlagt af admiral Herluf Trolle og hans hustru Birgitte Gøye. Skolen er i dag Danmarks største kostskole og tilbyder foruden enhedsskolen fra 6. klasse til 3.g også en international grundskole og den internationale studentereksamen IB. 

Skolen har cirka 645 elever, hvoraf de 287 er kostelever.